Ransomware ­backup

Ransomware är en skadlig programvara som infiltrerar och krypterar filer för att sedan kräva en lösensumma för att återställa åtkomsten till dessa.

Lös problemet innan det inträffar

För att skydda er mot ransomware är det avgörande att ta regelbundna backups och likaså offline-backups av era data. Genom att prioritera era backups och se till att de är separerade från ert nätverk kan ni säkerställa att verksamheten återhämtar sig snabbt och smidigt vid en attack, utan att behöva betala lösensummor, samt reducera risken för övriga skador.

3-2-1 strategin

3-2-1 strategin är en redundant metod för ett solitt skydd mot ransomware-attacker.

Vad innebär strategin i praktiken?

Tre kopior av verksamhetens data

En huvudkopia och två backupkopior.

Två olika format av medier

Vi på OJCO Secure IT säkerhetskopierar data på två olika operativsystem och placerar dem på separata platser. Varje backup är oföränderlig och skyddad mot borttagning under en definierad tidsperiod. Ingen åtkomstinformation till lagringsutrymmet sparas på backupservern, vilket innebär att om servern utsätts för en attack är lagringsutrymmet oberoende och intakt.

En backup isoleras från verksamhetens nätverk

Ett sätt är bandbackup, där data regelbundet säkerhetskopieras och sparas på band, vars förvaringsplats är extern, vilken endast auktoriserade personer har tillgång till. Ett annat sätt är olika typer av molnlagring för att separera data från varandra.
Dessa metoder tillhandahåller en mer pålitlig lagring av era data.

Vill ni veta mer om Ransomwarebackup?

Hör av er till oss via formuläret nedan så återkommer rätt person med aktuell information till er!

Välkommen till OJCO Secure ITs Workinar den 19 oktober 10.00 avseende Microsoft Azure och dess potential inom säkerhet, innovation och skalbarhet

Workinaret sker på plats eller via länk. På plats finns representanter ifrån OJCO samt distributör Ingram Micro för vidare dialog för de som så önskar.

Agenda för dagen

  • Trender vad gäller Azure och dess potential.
  • Datacenter och primärt dem svenska – Var lagras min data?
  • Kostnadseffektivisering – Kan jag spara tid och pengar eller är Azure en dyr historia?
  • Förtroende och säkerhet – Väsentliga områden vad gäller tjänster i molnet.
  • Azure – Ett modeord eller produkt med faktisk substans. Vi kikar närmare på följande, Azure Virtual Desktop, Defender for Cloud och Azure Sentinel – Säkerhetsinformation och händelsehantering.
  • Klassisk Q&A och nästa steg för er.

Det finns två sätt att ta del av föreläsningen

  • På plats Scandic Hotell Nord Helsingborg med start 10.00 där det vid start bjuds på kaffe och fralla samt lunch 12.15 efter Workinar.
  • På distans via länk med start 10.30.

Alla som deltar får möjlighet till en gratis "OJCO EyeSight" rapport som visar allmän tillgänglig information för att upptäcka och avslöja säkerhetsbrister i er domän.