Ransomware ­backups

Vad är Ransomware Backups? Ransomware är en skadlig programvara som infiltrerar och krypterar filer för att sedan kräva en lösensumma för att återställa åtkomsten till dessa. För att motverka detta jobbar vi på OJCO Secure IT med något vi kallar för Ransomeware Backups.

Lös problemet innan det inträffar med hjälp av Ransomware Backups

För att skydda er mot ransomware är det avgörande att ta regelbundna backups och likaså offline-backups av era data. Genom att prioritera era backups och se till att de är separerade från ert nätverk kan ni säkerställa att verksamheten återhämtar sig snabbt och smidigt vid en attack, utan att behöva betala lösensummor, samt reducera risken för övriga skador.

3-2-1 strategin

3-2-1 strategin är en redundant metod för ett solitt skydd mot ransomware-attacker.

Vad innebär strategin i praktiken?

Tre kopior av verksamhetens data

En huvudkopia och två backupkopior.

Två olika format av medier

Vi på OJCO Secure IT säkerhetskopierar data på två olika operativsystem och placerar dem på separata platser. Varje backup är oföränderlig och skyddad mot borttagning under en definierad tidsperiod. Ingen åtkomstinformation till lagringsutrymmet sparas på backupservern, vilket innebär att om servern utsätts för en attack är lagringsutrymmet oberoende och intakt.

En backup isoleras från verksamhetens nätverk

Ett sätt är bandbackup, där data regelbundet säkerhetskopieras och sparas på band, vars förvaringsplats är extern, vilken endast auktoriserade personer har tillgång till. Ett annat sätt är olika typer av molnlagring för att separera data från varandra.
Dessa metoder tillhandahåller en mer pålitlig lagring av era data.

Ransomware Backups - OJCO Secure IT

Vill ni veta mer om Ransomware backups?

Hör av er till oss via formuläret nedan så återkommer rätt person med aktuell information till er!