IT-nyheter från

OJCO Secure IT

Forskare: stora språkmodeller kan optimera sina egna instruktioner

En grupp forskare vid Googles Deepmind har publicerat en ny rapport som presenterar en ny metod, Opro, för att optimera stora språkmodeller med hjälp av stora språkmodeller. Något som först uppmärksammades av Venture Beat.

Opro fungerar genom att en stor språkmodell stegvis genererar fram nya instruktioner för att optimera utförandet av en uppgift samtidigt som en annan stor språkmodell poängsätter instruktionerna varpå de bästa väljs ut. Detta gör det också möjligt att optimera en stor språkmodell genom naturliga språkinstruktioner istället för formella specifikationer.

Tillvägagångssättet ska testats på de kända optimeringsproblemen multipel linjär regression och handelsresandeproblemet och givit lovande resultat.

I sin studie kunde forskarna se att för småskaliga optimeringsproblem kan stora språkmodeller generera fram effektiva lösningar genom naturliga språkinstruktioner som gav lika bra eller bättre resultatet än de som togs fram av en heuristisk algoritm designad av experter.

Opro-metoden skulle exempelvis kunna användas i framtiden för att förbättra instruktioner till stora språkmodeller som Open AI:s Chat GPT och Googles Palm för att ta fram de optimala instruktionerna för att utgöra en viss uppgift.

Läs också: Startups ska få träna sina AI-modeller på EU:s superdatorer – men bara om de gör det ansvarsfullt

 

Akriv - Nyheter

Välkommen till OJCO Secure ITs Workinar den 19 oktober 10.00 avseende Microsoft Azure och dess potential inom säkerhet, innovation och skalbarhet

Workinaret sker på plats eller via länk. På plats finns representanter ifrån OJCO samt distributör Ingram Micro för vidare dialog för de som så önskar.

Agenda för dagen

  • Trender vad gäller Azure och dess potential.
  • Datacenter och primärt dem svenska – Var lagras min data?
  • Kostnadseffektivisering – Kan jag spara tid och pengar eller är Azure en dyr historia?
  • Förtroende och säkerhet – Väsentliga områden vad gäller tjänster i molnet.
  • Azure – Ett modeord eller produkt med faktisk substans. Vi kikar närmare på följande, Azure Virtual Desktop, Defender for Cloud och Azure Sentinel – Säkerhetsinformation och händelsehantering.
  • Klassisk Q&A och nästa steg för er.

Det finns två sätt att ta del av föreläsningen

  • På plats Scandic Hotell Nord Helsingborg med start 10.00 där det vid start bjuds på kaffe och fralla samt lunch 12.15 efter Workinar.
  • På distans via länk med start 10.30.

Alla som deltar får möjlighet till en gratis "OJCO EyeSight" rapport som visar allmän tillgänglig information för att upptäcka och avslöja säkerhetsbrister i er domän.