IT-nyheter från

OJCO Secure IT

Startups ska få träna sina AI-modeller på EU:s superdatorer – men bara om de gör det ansvarsfullt

I sitt årlig tal om tillståndet i unionen meddelade EU-kommissionens Ursula von der Leyen att EU planerar att utöka tillgången till unionens superdatorer för låta startups träna sina AI-modeller. Något som först uppmärksammades av Techcrunch.

Detta förutsatt att företagen kommer följa EU:s AI-regler som är i färd med att instiftas. EU har tidigare presenterat planer för frivilliga AI-regler som företag kan utgå från tills dess att de officiella reglerna är på plats.

Under talet uppmärksammade Ursula von der Leyen att delar av tekniksektorn varnar för att AI kan utgöra ett existentiellt hot för mänskligheten och att tekniken utvecklas snabbare än väntat.

”Vi har ett krympande fönster för att guida tekniken ansvarsfullt”, säger Ursula von der Leyen och tillägger att EU vill försöka etablisera en global standard vad gäller säkerhet och etik för AI-användning.

Läs också: AI-reglering svårnavigerad för företag – och svår att kontrollera

 

Akriv - Nyheter

Välkommen till OJCO Secure ITs Workinar den 19 oktober 10.00 avseende Microsoft Azure och dess potential inom säkerhet, innovation och skalbarhet

Workinaret sker på plats eller via länk. På plats finns representanter ifrån OJCO samt distributör Ingram Micro för vidare dialog för de som så önskar.

Agenda för dagen

  • Trender vad gäller Azure och dess potential.
  • Datacenter och primärt dem svenska – Var lagras min data?
  • Kostnadseffektivisering – Kan jag spara tid och pengar eller är Azure en dyr historia?
  • Förtroende och säkerhet – Väsentliga områden vad gäller tjänster i molnet.
  • Azure – Ett modeord eller produkt med faktisk substans. Vi kikar närmare på följande, Azure Virtual Desktop, Defender for Cloud och Azure Sentinel – Säkerhetsinformation och händelsehantering.
  • Klassisk Q&A och nästa steg för er.

Det finns två sätt att ta del av föreläsningen

  • På plats Scandic Hotell Nord Helsingborg med start 10.00 där det vid start bjuds på kaffe och fralla samt lunch 12.15 efter Workinar.
  • På distans via länk med start 10.30.

Alla som deltar får möjlighet till en gratis "OJCO EyeSight" rapport som visar allmän tillgänglig information för att upptäcka och avslöja säkerhetsbrister i er domän.