IT-nyheter från

OJCO Secure IT

Startups ska få träna sina AI-modeller på EU:s superdatorer – men bara om de gör det ansvarsfullt

I sitt årlig tal om tillståndet i unionen meddelade EU-kommissionens Ursula von der Leyen att EU planerar att utöka tillgången till unionens superdatorer för låta startups träna sina AI-modeller. Något som först uppmärksammades av Techcrunch.

Detta förutsatt att företagen kommer följa EU:s AI-regler som är i färd med att instiftas. EU har tidigare presenterat planer för frivilliga AI-regler som företag kan utgå från tills dess att de officiella reglerna är på plats.

Under talet uppmärksammade Ursula von der Leyen att delar av tekniksektorn varnar för att AI kan utgöra ett existentiellt hot för mänskligheten och att tekniken utvecklas snabbare än väntat.

”Vi har ett krympande fönster för att guida tekniken ansvarsfullt”, säger Ursula von der Leyen och tillägger att EU vill försöka etablisera en global standard vad gäller säkerhet och etik för AI-användning.

Läs också: AI-reglering svårnavigerad för företag – och svår att kontrollera

 

Akriv - Nyheter