IT-nyheter från

OJCO Secure IT

Läkemedelsverket släpper vägledning för AI i vården

Läkemedelsverket har för första gången publicerat en vägledning för AI-användning i sjukvården. Myndigheten säger att AI har potential att öka både effektivitet och säkerhet i vården, men att det krävs ett systematiskt införande för att motverka både kända och okända risker. Det handlar om allt från tekniska, vetenskapliga och juridiska till etiska och praktiska frågor som vården måste ta hänsyn till när AI införs.

Vägledningen innehåller en checklista för vårdgivare, där bland annat ansvarsfördelning, riskanalys och etisk bedömning finns med.

Gabriel Westman, vetenskaplig ledare för AI på Läkemedelsverket, säger i ett pressmeddelande att han vill se dialog med både leverantörer och användare.

– Läkemedelsverket är medvetet om den snabba utveckling som sker vad gäller kliniska tillämpningar av AI, men ser samtidigt att kunskapen om gällande lagstiftning behöver förbättras, säger Gabriel Westman.

Myndigheten planerar nu för ett öppet webbinarium i slutet av året där vägledningen ska diskuteras.

 

Akriv - Nyheter

Välkommen till OJCO Secure ITs Workinar den 19 oktober 10.00 avseende Microsoft Azure och dess potential inom säkerhet, innovation och skalbarhet

Workinaret sker på plats eller via länk. På plats finns representanter ifrån OJCO samt distributör Ingram Micro för vidare dialog för de som så önskar.

Agenda för dagen

  • Trender vad gäller Azure och dess potential.
  • Datacenter och primärt dem svenska – Var lagras min data?
  • Kostnadseffektivisering – Kan jag spara tid och pengar eller är Azure en dyr historia?
  • Förtroende och säkerhet – Väsentliga områden vad gäller tjänster i molnet.
  • Azure – Ett modeord eller produkt med faktisk substans. Vi kikar närmare på följande, Azure Virtual Desktop, Defender for Cloud och Azure Sentinel – Säkerhetsinformation och händelsehantering.
  • Klassisk Q&A och nästa steg för er.

Det finns två sätt att ta del av föreläsningen

  • På plats Scandic Hotell Nord Helsingborg med start 10.00 där det vid start bjuds på kaffe och fralla samt lunch 12.15 efter Workinar.
  • På distans via länk med start 10.30.

Alla som deltar får möjlighet till en gratis "OJCO EyeSight" rapport som visar allmän tillgänglig information för att upptäcka och avslöja säkerhetsbrister i er domän.