IT-nyheter från

OJCO Secure IT

ABB mångmiljardsatsar på nytt robotcenter i Västerås

ABB ska utöka sin tillverkning av robotar i Europa och där ska den nya anläggningen ABB Robotics European Campus vara navet. Investeringen ligger på 280 miljoner dollar, motsvarande 3,1 miljarder kronor. Den nya anläggningen ska bli 65 000 kvadratmeter stor och den ersätter den anläggning som finns i dag.

ABB räknar med att den nya anläggningen innebär att produktionskapaciteten ökar med 50 procent.

Förutom en ny fabrik ryms även kontor, ett forsknings- och utvecklingscenter, ett upplevelsecenter och ett utbildningscenter för kunder och besökare i det nya campuset där, enligt ABB, nästa generations AI-baserade teknik ska utvecklas.

Sami Atiya, chef för ABB:s affärsområde Robotics & Discrete Automation säger i en kommentar att nu är ett utmärkt tillfälle att investera i robotteknik och automation.

– Det nya campusområdet är en viktig del av vår globala tillväxt och ett viktigt stöd för våra europeiska kunder när de ökar investeringarna i robotik och AI på grund av omlokaliseringen av industrin, övergången till mer hållbara leveranskedjor och långsiktig brist på arbetskraft.

ABB:s nya campus planeras öppna i slutet av 2026.

 

Akriv - Nyheter

Välkommen till OJCO Secure ITs Workinar den 19 oktober 10.00 avseende Microsoft Azure och dess potential inom säkerhet, innovation och skalbarhet

Workinaret sker på plats eller via länk. På plats finns representanter ifrån OJCO samt distributör Ingram Micro för vidare dialog för de som så önskar.

Agenda för dagen

  • Trender vad gäller Azure och dess potential.
  • Datacenter och primärt dem svenska – Var lagras min data?
  • Kostnadseffektivisering – Kan jag spara tid och pengar eller är Azure en dyr historia?
  • Förtroende och säkerhet – Väsentliga områden vad gäller tjänster i molnet.
  • Azure – Ett modeord eller produkt med faktisk substans. Vi kikar närmare på följande, Azure Virtual Desktop, Defender for Cloud och Azure Sentinel – Säkerhetsinformation och händelsehantering.
  • Klassisk Q&A och nästa steg för er.

Det finns två sätt att ta del av föreläsningen

  • På plats Scandic Hotell Nord Helsingborg med start 10.00 där det vid start bjuds på kaffe och fralla samt lunch 12.15 efter Workinar.
  • På distans via länk med start 10.30.

Alla som deltar får möjlighet till en gratis "OJCO EyeSight" rapport som visar allmän tillgänglig information för att upptäcka och avslöja säkerhetsbrister i er domän.