IT-nyheter från

OJCO Secure IT

Nya superdatorn Arrhenius på väg till Linköpings universitet

Svenska forskare kan glädjas över att organisationen European High Performance Computing Joint Undertaking (EuroHPC JU) bestämt att den nya superdatorn Arrhenius ska placeras på Linköpings universitet (LiU).

Arrhenius kommer få en beräkningskapacitet på drygt 30 petaflops, vilket gör den till en av de fem mest kraftfulla superdatorerna i Europa och bland de 20 snabbaste i världen.

– Att den nya europeiska superdatorn hamnar på LiU innebär betyder givetvis mycket för vår egen forskning men innebär också att vi på allvar tar plats på den europeiska arenan, säger Matts Karlsson, vicerektor för forskning vid Linköpings universitet i en kommentar på universitetets webbsida.

Arrhenius har fått sitt namn efter den svenska geologen och kemisten Carl Axel Arrhenius (1757-1824), en kollega till ”den svenska kemins fader” Jöns Jacob Berzelius.

 

Akriv - Nyheter

Välkommen till OJCO Secure ITs Workinar den 19 oktober 10.00 avseende Microsoft Azure och dess potential inom säkerhet, innovation och skalbarhet

Workinaret sker på plats eller via länk. På plats finns representanter ifrån OJCO samt distributör Ingram Micro för vidare dialog för de som så önskar.

Agenda för dagen

  • Trender vad gäller Azure och dess potential.
  • Datacenter och primärt dem svenska – Var lagras min data?
  • Kostnadseffektivisering – Kan jag spara tid och pengar eller är Azure en dyr historia?
  • Förtroende och säkerhet – Väsentliga områden vad gäller tjänster i molnet.
  • Azure – Ett modeord eller produkt med faktisk substans. Vi kikar närmare på följande, Azure Virtual Desktop, Defender for Cloud och Azure Sentinel – Säkerhetsinformation och händelsehantering.
  • Klassisk Q&A och nästa steg för er.

Det finns två sätt att ta del av föreläsningen

  • På plats Scandic Hotell Nord Helsingborg med start 10.00 där det vid start bjuds på kaffe och fralla samt lunch 12.15 efter Workinar.
  • På distans via länk med start 10.30.

Alla som deltar får möjlighet till en gratis "OJCO EyeSight" rapport som visar allmän tillgänglig information för att upptäcka och avslöja säkerhetsbrister i er domän.