IT-nyheter från

OJCO Secure IT

Stopp för gratisätandet: äldre produktnycklar för Windows slutar ge tillgång till Windows 11

Microsoft har nu börjat göra så att det inte längre är möjligt att aktivera Windows 11 och Windows 10 genom att använda sig av äldre produktnycklar för Windows 7, Windows 8 och Windows 8.1.

Enligt Neowin går det inte längre att använda de äldre produktnycklarna för att få tillgång till den senaste förhandsversionen av operativsystemet. Däremot ska sajten lyckats använda gamla Windows 7 och 8-nycklar för att uppgradera till äldre versioner, som Windows 11 version 22H2, genom en virtuell maskin.

Microsoft har inte kommenterat det hela. Likt tidigare kan Windows 10-användare fortfarande uppdatera till Windows 11.

Microsoft introducerade ursprungligen möjligheten att uppgradera till ett nytt operativsystem genom gamla aktiveringsnycklar i samband med att Windows 10 lanserades under 2015. Erbjudandet slutade formellt att gälla under 2016 men har ändå gått att nyttja genom nedladdade ISO-filer och USB-minnen.

Läs också: Microsoft rullar ut stöd för passkeys till Windows 11

 

Akriv - Nyheter