IT-nyheter från

OJCO Secure IT

Microsoft bygger in Dall-e i Paint

Microsoft håller nu på att rulla ut Paint Cocreator, ett nytt AI-verktyg till företagets ritprogram Paint, till förhandstestare i Windows Insider.

Paint Cocreator gör det möjligt för användare att generera fram bilder genom att beskriva hur de ska se ut med text. Användare kan också välja om bilderna ska utföras i en särskild konststil. Paint Cocreator kommer därefter generera fram tre bilder som användaren kan fortsätta arbeta med.

AI-verktyget drivs av AI-modellen Dall-e som är utvecklad av Open AI. Det kan inte användas för att generera bilder som anses vara skadliga, förargelseväckande eller olämpliga.

Inledningsvis kommer förhandsvisningen vara tillgänglig på engelska för Windows Insiders i USA, Frankrike, Storbritannien, Australien, Kanada, Italien och Tyskland. Dessa förhandsanvändare kommer, om de går med i testet, att få 50 krediter som kan användas för att generera bilder. Hur många bilder det räcker till på ett ungefär är oklart.

Det är just nu okänt när Paint Procreator kan dyka upp i standardversionen av Windows 11.

Läs också: Open AI släpper ny version av bildverktyget Dall-e

 

Akriv - Nyheter