IT-nyheter från

OJCO Secure IT

Nu rullar New Yorks 190 kilo tunga polisrobot ut på patrull i tunnelbanan

New York City Police Department kommer nu att låta Knightscopes K5-robot att patrullera på Times Squares tunnelbanestation, rapporterar Gothamist. Knightscopes K5 är en äggformad hjulgående robot på över 150 centimeter som väger cirka 190 kilo och har en topphastighet på 5 kilometer i timmen.

Roboten är utrustad med ett 360 graders kamerasystem, värmekamera, ljusradar, sonar, gps, 16 mikrofoner och en högtalare för både förinspelade meddelanden och direktsändning. Den är kapabel att känna igen både registreringsskyltar och ansikten men NYPD säger att ansiktsigenkänningen inte kommer att användas.

K5 kommer att verka brottsförebyggande och ge realtidsinformation till polisen gällande hur mänskliga konstaplar bäst kan distribueras vid eventuella säkerhetshändelser.

Under två månader kommer roboten att patrullera tunnelbanestationen mellan midnatt och klockan sex på morgonen tillsammans med en mänsklig partner. Efter det kommer den att få patrullera på egen hand.

Sedan tidigare används Knightscopes K5-robot av 30 andra kunder i tio olika stater i USA.

Läs också: ABB mångmiljardsatsar på nytt robotcenter i Västerås

 

Akriv - Nyheter