IT-nyheter från

OJCO Secure IT

Svenska vd:ar ser cybersäkerhet som sitt ansvar

Den snabba teknikutvecklingen – inom exempelvis molnområdet, internet of things och AI – är inte bara ett sätt att förändra sin verksamhet utan också det största hindret för att skydda den.

Det anser 24 procent av de svenska vd:arna enligt en ny undersökning som Yougov genomfört på it-säkerhetsföretaget Palo Altos uppdrag. Totalt har 180 svenska vd:ar och högre chefer intervjuats.

Även om teknikutvecklingen inom bland annat AI ses som ett hot är det relativt få, 26 procent, som investerat i – eller överväger att investera i – AI för att stärka sin cybersäkerhet.

Samtidigt ser 74 procent det som sitt ansvar som vd om de utsätts för en cyberattack.

Men om cybersäkerhet också är en styrelsefråga är de inte lika eniga kring – 42 procent anser inte att det är det.

Åsa Edner, landschef i Sverige på Palo Alto Networks, säger i en kommentar att cybersäkerheten angår inte bara it-avdelningen utan hela organisationen, inklusive styrelsen.

– Vår rapport belyser det akuta behovet av ökad dialog och utbildning om cybersäkerhet på alla nivåer. God cybersäkerhet är en förutsättning för att strategiskt utveckla verksamheter och affärer. För att hålla jämna steg med en hotbild som förändras snabbt måste cybersäkerhet vara prioriterat hos alla organisationer, och det bör starta från toppen med styrelsen och ledningsgruppen.

 

Akriv - Nyheter

Välkommen till OJCO Secure ITs Workinar den 19 oktober 10.00 avseende Microsoft Azure och dess potential inom säkerhet, innovation och skalbarhet

Workinaret sker på plats eller via länk. På plats finns representanter ifrån OJCO samt distributör Ingram Micro för vidare dialog för de som så önskar.

Agenda för dagen

  • Trender vad gäller Azure och dess potential.
  • Datacenter och primärt dem svenska – Var lagras min data?
  • Kostnadseffektivisering – Kan jag spara tid och pengar eller är Azure en dyr historia?
  • Förtroende och säkerhet – Väsentliga områden vad gäller tjänster i molnet.
  • Azure – Ett modeord eller produkt med faktisk substans. Vi kikar närmare på följande, Azure Virtual Desktop, Defender for Cloud och Azure Sentinel – Säkerhetsinformation och händelsehantering.
  • Klassisk Q&A och nästa steg för er.

Det finns två sätt att ta del av föreläsningen

  • På plats Scandic Hotell Nord Helsingborg med start 10.00 där det vid start bjuds på kaffe och fralla samt lunch 12.15 efter Workinar.
  • På distans via länk med start 10.30.

Alla som deltar får möjlighet till en gratis "OJCO EyeSight" rapport som visar allmän tillgänglig information för att upptäcka och avslöja säkerhetsbrister i er domän.