IT-nyheter från

OJCO Secure IT

Chrome testar funktion som läser upp webbsidor åt dig

Den senaste förhandsversionen av Googles webbläsare Chrome har utrustats med en uppläsningsfunktion som kan läsa upp vald text för användaren, rapporterar Bleeping Computer.

Funktionen är tillgänglig att testa i skrivbordsversionen av Chrome Canary och kan även markera det parti text som läses upp samtidigt som redan lästa partier bleknar bort så att det blir lättare för ögonen att följa med.

Det går även att stänga av markeringarna vid höguppläsningen samt att justera uppläsningshastigheten. Längre fram kommer det också gå att välja mellan flera olika uppläsningsröster.

Sedan tidigare har Microsofts webbläsare Edge en liknande funktion och flera insticksprogram till Chrome erbjuder även liknande verktyg.

Just nu är det okänt när uppläsningsfunktionen kommer dyka upp i standardversionen av Google Chrome.

Läs också: Allvarlig sårbarhet drabbar en rad webbläsare – uppdatera snarast

 

Akriv - Nyheter

Välkommen till OJCO Secure ITs Workinar den 19 oktober 10.00 avseende Microsoft Azure och dess potential inom säkerhet, innovation och skalbarhet

Workinaret sker på plats eller via länk. På plats finns representanter ifrån OJCO samt distributör Ingram Micro för vidare dialog för de som så önskar.

Agenda för dagen

  • Trender vad gäller Azure och dess potential.
  • Datacenter och primärt dem svenska – Var lagras min data?
  • Kostnadseffektivisering – Kan jag spara tid och pengar eller är Azure en dyr historia?
  • Förtroende och säkerhet – Väsentliga områden vad gäller tjänster i molnet.
  • Azure – Ett modeord eller produkt med faktisk substans. Vi kikar närmare på följande, Azure Virtual Desktop, Defender for Cloud och Azure Sentinel – Säkerhetsinformation och händelsehantering.
  • Klassisk Q&A och nästa steg för er.

Det finns två sätt att ta del av föreläsningen

  • På plats Scandic Hotell Nord Helsingborg med start 10.00 där det vid start bjuds på kaffe och fralla samt lunch 12.15 efter Workinar.
  • På distans via länk med start 10.30.

Alla som deltar får möjlighet till en gratis "OJCO EyeSight" rapport som visar allmän tillgänglig information för att upptäcka och avslöja säkerhetsbrister i er domän.