IT-nyheter från

OJCO Secure IT

Ny rapport: så får iranska cyberspioner tag på känsliga uppgifter

Enligt en ny rapport från Microsoft har den iranska hackargruppen Peach Sandstorm (även känd under namnen APT 33, Elfin och Holmium) attackerat tusentals företag och organisationer runt om i världen sedan årsskiftet.

Peach Sandstorm använder sig av webbläsare som är kopplade mot anonymiseringsnätverket Tor och attackerna utförs under kontorstid, något som tyder på att hackandet är ett jobb och inte en hobby.

Hackarnas vanligaste metod för att komma över åtråvärda konton är ”password spraying”, det vill säga att testa de vanligaste lösenorden på konto efter konto tills de får napp.

Eftersom det endast sker ett inloggningsförsök per konto kan det vara svårt för organisationerna att upptäcka attacken innan det är för sent.

När hackarna väl fått åtkomst till ett konto samlar de in så mycket data som möjligt. Högst i kurs står uppgifter om försvarshemligheter eller information från läkemedelsbolag.

Tips på hur man ska bära sig åt för att skydda sig mot attackerna finns på Microsofts säkerhetsblogg.

 

Akriv - Nyheter

Välkommen till OJCO Secure ITs Workinar den 19 oktober 10.00 avseende Microsoft Azure och dess potential inom säkerhet, innovation och skalbarhet

Workinaret sker på plats eller via länk. På plats finns representanter ifrån OJCO samt distributör Ingram Micro för vidare dialog för de som så önskar.

Agenda för dagen

  • Trender vad gäller Azure och dess potential.
  • Datacenter och primärt dem svenska – Var lagras min data?
  • Kostnadseffektivisering – Kan jag spara tid och pengar eller är Azure en dyr historia?
  • Förtroende och säkerhet – Väsentliga områden vad gäller tjänster i molnet.
  • Azure – Ett modeord eller produkt med faktisk substans. Vi kikar närmare på följande, Azure Virtual Desktop, Defender for Cloud och Azure Sentinel – Säkerhetsinformation och händelsehantering.
  • Klassisk Q&A och nästa steg för er.

Det finns två sätt att ta del av föreläsningen

  • På plats Scandic Hotell Nord Helsingborg med start 10.00 där det vid start bjuds på kaffe och fralla samt lunch 12.15 efter Workinar.
  • På distans via länk med start 10.30.

Alla som deltar får möjlighet till en gratis "OJCO EyeSight" rapport som visar allmän tillgänglig information för att upptäcka och avslöja säkerhetsbrister i er domän.