IT-nyheter från

OJCO Secure IT

Cisco drar pluggen ur Hyperflex och hänvisar kunder till Nutanix

När Cisco och Nutanix ingick partnerskap i augusti väckte det frågor om den framtida utvecklingen av Ciscos Hyperflex-plattform. Nu har frågan fått en lösning när Cisco meddelar att man kommer att upphöra med utvecklingen av sitt hyperkonvergerade infrastruktursystem (HCI).

Cisco har meddelat datum för när Hyperflex Data Platform (HXDP) inte längre kan säljas eller användas: sista dagen att beställa produkter relaterade till systemet är den 11 september 2024, och sista dagen att förnya en befintlig prenumeration är den 28 februari 2029. Aktiva kunder kommer att kunna fortsätta att få Cisco-support efter behov.

Cisco rekommenderar nu HyperFlex-kunder att migrera till Nutanix konvergerade system.

Inom ramen för partnerskapet kan Nutanix hyperkonvergerade programvara köras på Cisco Unified Computing System (UCS) hårdvara. Om kunderna bestämmer sig för att gå ifrån ett hyperkonvergerat paket kan de återanvända befintlig Cisco Hyperflex-hårdvara som vanliga Cisco UCS-servrar, säger Cisco.

”Cisco har fattat beslutet att avveckla sin Cisco Hyperflex HCI-produktfamilj, baserat på förändrade kundbehov och marknadsdynamik. Detta beslut har fattats för att på bästa sätt stödja våra kunder, partner och anställda”, säger Cisco i ett uttalande.

”Cisco står fast vid sitt åtagande att förenkla hybrida multicloud-verksamheter och tillhandahåller en väg för kunder med det nyligen tillkännagivna partnerskapet med Nutanix för att leverera branschens mest kompletta, bästa HCI-lösning i sin klass. Cisco kommer att stödja befintliga Cisco Hyperflex-kunder under de kommande fem åren och kommer att erbjuda stöd och tjänster för plattformsmigrering med våra lösningspartner i kanalen.”

Nutanix programvara har varit tillgänglig på Cisco UCS rackmonterade M5-generationsservrar, men nu görs Nutanix tillgänglig på nuvarande M6-generation Cisco UCS rackmonterade servrar med fullt livscykelstöd från Cisco, säger leverantörerna.

Leverantörerna erbjuder också ett paket som heter Cisco Compute Hyperconverged with Nutanix som kombinerar Ciscos saas-administrerade data- och nätverksutrustning med Nutanix Cloud Platform, som inkluderar Nutanix Cloud Infrastructure, Nutanix Cloud Manager, Nutanix Unified Storage och Nutanix Desktop Services.

”Cisco Hyperflex använder oftast VMware ESXi hypervisor, vilket också är ett alternativ för driftsättning av Nutanix. I allmänhet är den enklaste migreringsstrategin att använda ’shared nothing’ vMotion mellan de två ESXi-klustren, där de två klustren inte delar några lagringsresurser, de kräver bara nätverksanslutning mellan dem för att flytta hela den virtuella datorn”, säger Cisco.

”Nutanix har dessutom utvecklat ett kostnadsfritt migreringsverktyg som kallas Move, som kan schemalägga migreringar och ger ytterligare avancerade alternativ jämfört med enkla vMotion-migreringar.”

För mer information om migrering erbjuder leverantörerna en Nutanix Migration Guide.

 

Akriv - Nyheter

Välkommen till OJCO Secure ITs Workinar den 19 oktober 10.00 avseende Microsoft Azure och dess potential inom säkerhet, innovation och skalbarhet

Workinaret sker på plats eller via länk. På plats finns representanter ifrån OJCO samt distributör Ingram Micro för vidare dialog för de som så önskar.

Agenda för dagen

  • Trender vad gäller Azure och dess potential.
  • Datacenter och primärt dem svenska – Var lagras min data?
  • Kostnadseffektivisering – Kan jag spara tid och pengar eller är Azure en dyr historia?
  • Förtroende och säkerhet – Väsentliga områden vad gäller tjänster i molnet.
  • Azure – Ett modeord eller produkt med faktisk substans. Vi kikar närmare på följande, Azure Virtual Desktop, Defender for Cloud och Azure Sentinel – Säkerhetsinformation och händelsehantering.
  • Klassisk Q&A och nästa steg för er.

Det finns två sätt att ta del av föreläsningen

  • På plats Scandic Hotell Nord Helsingborg med start 10.00 där det vid start bjuds på kaffe och fralla samt lunch 12.15 efter Workinar.
  • På distans via länk med start 10.30.

Alla som deltar får möjlighet till en gratis "OJCO EyeSight" rapport som visar allmän tillgänglig information för att upptäcka och avslöja säkerhetsbrister i er domän.