IT-nyheter från

OJCO Secure IT

Varningen från USA: deepfakes ett växande hot

De amerikanska myndigheterna NSA, FBI och CISA har publicerat en gemensam rapport som varnar för att syntetisk media, som deepfakes, utgör ett växande hot.

Enligt rapporten finns det i dagsläget få tecken som pekar på att statligt sponsrade hackare använder sig av syntetisk media. Däremot har användningen av tekniken blivit allt mer tillgänglig för mindre kapabla cyberaktörer, vilket pekar på att dess användningsfrekvens och sofistikering kommer att öka i framtiden.

Syntetisk media, som deepfakes, är AI-genererad media som är högst verklighetstrogen. Rapporten pekar på att syntetisk media kan användas för att förstöra en organisations varumärke, imitera ledare och finanschefer och lura till sig tillgång till nätverk, kommunikationer och känslig information. Tekniken gör det signifikant svårare att upptäcka olika former av nätfiske.

I rapporten står det att organisationer bör överväga att försöka skydda sig genom att använda tekniker som realtidsverifiering, passiva identifieringstekniker och även skydda potentiella offer. Andra metoder är att se över är hur information delas inom en organisation och öva hur en deepfake-attack ska hanteras.

Läs också: Ransomwaregäng påstår sig ha hackat Rädda Barnen – som bekräftar intrång

 

Akriv - Nyheter

Välkommen till OJCO Secure ITs Workinar den 19 oktober 10.00 avseende Microsoft Azure och dess potential inom säkerhet, innovation och skalbarhet

Workinaret sker på plats eller via länk. På plats finns representanter ifrån OJCO samt distributör Ingram Micro för vidare dialog för de som så önskar.

Agenda för dagen

  • Trender vad gäller Azure och dess potential.
  • Datacenter och primärt dem svenska – Var lagras min data?
  • Kostnadseffektivisering – Kan jag spara tid och pengar eller är Azure en dyr historia?
  • Förtroende och säkerhet – Väsentliga områden vad gäller tjänster i molnet.
  • Azure – Ett modeord eller produkt med faktisk substans. Vi kikar närmare på följande, Azure Virtual Desktop, Defender for Cloud och Azure Sentinel – Säkerhetsinformation och händelsehantering.
  • Klassisk Q&A och nästa steg för er.

Det finns två sätt att ta del av föreläsningen

  • På plats Scandic Hotell Nord Helsingborg med start 10.00 där det vid start bjuds på kaffe och fralla samt lunch 12.15 efter Workinar.
  • På distans via länk med start 10.30.

Alla som deltar får möjlighet till en gratis "OJCO EyeSight" rapport som visar allmän tillgänglig information för att upptäcka och avslöja säkerhetsbrister i er domän.