IT-nyheter från

OJCO Secure IT

Uppgifter: Microsofts plan att sälja Teams separat duger inte för EU

Två veckor efter att Microsoft meddelade att man skulle börja separera Teams från Microsoft och Office 365 i ett försök att undvika en EU-antitrustutredning, har förslaget enligt uppgift inte gjort tillräckligt för att tillfredsställa tillsynsmyndigheterna.

EU planerar enligt uppgift att gå vidare med ett formellt klagomål mot hur Microsoft säljer Teams, trots att företaget i augusti offentligt meddelade att man skulle börja separera samarbetsappen från Office- och Microsoft 365-paket i Europa.

Enligt den föreslagna planen skulle Microsoft separera Teams och sälja sina 365-paket till kunder inom EU till ett rabatterat årligt pris, med start den 1 oktober.

”Dessa förändringar … är utformade för att ta itu med två problem som är centrala i kommissionens undersökning: att kunderna ska kunna välja en affärssvit utan Teams till ett lägre pris än de med Teams inkluderat; och att vi bör göra mer för att underlätta interoperabilitet mellan konkurrerande kommunikations- och samarbetslösningar och Microsoft 365 och Office 365-sviter”, sa Microsoft i ett blogginlägg som tillkännagav förändringarna.

Dessa förändringar har dock inte varit tillräckliga för att tillfredsställa tillsynsmyndigheterna och EU-kommissionen – EU:s verkställande och reglerande gren – förbereder nu ett meddelande om invändningar som ska skickas till företaget, enligt uppgifter till Bloomberg.

EU-kommissionen säger sig inte ha några kommentarer i frågan, medan Microsoft lyfter fram det förslag som företaget lade fram den 31 augusti när man tillkännagav separationen av Teams.

Det ursprungliga klagomålet lämnades in av Slack i juli 2020 som hävdade att Microsoft ägnade sig åt ”olaglig och konkurrensbegränsande praxis att missbruka sin marknadsdominans för att släcka ut konkurrensen i strid med Europeiska unionens konkurrenslagstiftning” och genom att knyta sin Teams-produkt till Office-paketet, ”tvångsinstallera den för miljoner, blockera dess borttagning och dölja den verkliga kostnaden för företagskunder.”

 

Akriv - Nyheter

Välkommen till OJCO Secure ITs Workinar den 19 oktober 10.00 avseende Microsoft Azure och dess potential inom säkerhet, innovation och skalbarhet

Workinaret sker på plats eller via länk. På plats finns representanter ifrån OJCO samt distributör Ingram Micro för vidare dialog för de som så önskar.

Agenda för dagen

  • Trender vad gäller Azure och dess potential.
  • Datacenter och primärt dem svenska – Var lagras min data?
  • Kostnadseffektivisering – Kan jag spara tid och pengar eller är Azure en dyr historia?
  • Förtroende och säkerhet – Väsentliga områden vad gäller tjänster i molnet.
  • Azure – Ett modeord eller produkt med faktisk substans. Vi kikar närmare på följande, Azure Virtual Desktop, Defender for Cloud och Azure Sentinel – Säkerhetsinformation och händelsehantering.
  • Klassisk Q&A och nästa steg för er.

Det finns två sätt att ta del av föreläsningen

  • På plats Scandic Hotell Nord Helsingborg med start 10.00 där det vid start bjuds på kaffe och fralla samt lunch 12.15 efter Workinar.
  • På distans via länk med start 10.30.

Alla som deltar får möjlighet till en gratis "OJCO EyeSight" rapport som visar allmän tillgänglig information för att upptäcka och avslöja säkerhetsbrister i er domän.