IT-nyheter från

OJCO Secure IT

Google testar sin GPT 4-utmanare Gemini

Med AI-botten Gemini hoppas Google ta upp konkurrensen på Microsoft-stödde Open AI:s GPT 4, rapporterar Reuters.

Gemini består av ett antal stora språkmodeller och innehåller chattbottar och funktioner som antingen sammanfattar text eller genererar originaltext baserat på vad användarna vill ha – exempelvis utkast till mejl eller musiktexter. Dessutom ska Gemini kunna hjälpa till med att skriva kod och generera bilder.

Och nu har en liten grupp företag fått tillgång till en tidig version av Gemini enligt The Information. Utvecklare får också tillgång till en relativt stor version av Gemini, men inte den största version som ska vara mer i nivå med GPT-4.

Planen är att göra Gemini tillgängligt för företag via Google Clouds Vertex AI-tjänst.

 

Akriv - Nyheter

Välkommen till OJCO Secure ITs Workinar den 19 oktober 10.00 avseende Microsoft Azure och dess potential inom säkerhet, innovation och skalbarhet

Workinaret sker på plats eller via länk. På plats finns representanter ifrån OJCO samt distributör Ingram Micro för vidare dialog för de som så önskar.

Agenda för dagen

  • Trender vad gäller Azure och dess potential.
  • Datacenter och primärt dem svenska – Var lagras min data?
  • Kostnadseffektivisering – Kan jag spara tid och pengar eller är Azure en dyr historia?
  • Förtroende och säkerhet – Väsentliga områden vad gäller tjänster i molnet.
  • Azure – Ett modeord eller produkt med faktisk substans. Vi kikar närmare på följande, Azure Virtual Desktop, Defender for Cloud och Azure Sentinel – Säkerhetsinformation och händelsehantering.
  • Klassisk Q&A och nästa steg för er.

Det finns två sätt att ta del av föreläsningen

  • På plats Scandic Hotell Nord Helsingborg med start 10.00 där det vid start bjuds på kaffe och fralla samt lunch 12.15 efter Workinar.
  • På distans via länk med start 10.30.

Alla som deltar får möjlighet till en gratis "OJCO EyeSight" rapport som visar allmän tillgänglig information för att upptäcka och avslöja säkerhetsbrister i er domän.