IT-nyheter från

OJCO Secure IT

Google testar sin GPT 4-utmanare Gemini

Med AI-botten Gemini hoppas Google ta upp konkurrensen på Microsoft-stödde Open AI:s GPT 4, rapporterar Reuters.

Gemini består av ett antal stora språkmodeller och innehåller chattbottar och funktioner som antingen sammanfattar text eller genererar originaltext baserat på vad användarna vill ha – exempelvis utkast till mejl eller musiktexter. Dessutom ska Gemini kunna hjälpa till med att skriva kod och generera bilder.

Och nu har en liten grupp företag fått tillgång till en tidig version av Gemini enligt The Information. Utvecklare får också tillgång till en relativt stor version av Gemini, men inte den största version som ska vara mer i nivå med GPT-4.

Planen är att göra Gemini tillgängligt för företag via Google Clouds Vertex AI-tjänst.

 

Akriv - Nyheter