IT-nyheter från

OJCO Secure IT

Kina nekar: har inte förbjudit Iphone

Kinas utrikesdepartement säger att landet inte har förbjudit varken inköpen eller användningen av några utländska mobiler, rapporterar Reuters.

Uttalandet kommer efter det att det under förra veckan rapporterades om att anställda på kinesiska myndigheter inte längre får använda sig av Iphone eller andra utländska mobiltelefoner på jobbet. Detta eftersom de anses utgöra en säkerhetsrisk.

”Kina har inte utfärdat lagar, regleringar eller policy-dokument som förbjuder inköpandet och användandet av utländska mobiler som Apples”, säger utrikesdepartements talesperson, Mao Ning, i samband med en presskonferens och fortsätter.

”Men nyligen har vi lagt märke till mycket mediauppmärksamhet gällande säkerhetsincidenter relaterade till Apples mobiler. Den kinesiska regeringen ser information och cybersäkerhet som mycket viktigt och behandlar både inhemska och utländska företag på samma sätt.”

Läs också: Microsoft – Kina använder generativ AI för att sprida propaganda online

 

Akriv - Nyheter