IT-nyheter från

OJCO Secure IT

Kina nekar: har inte förbjudit Iphone

Kinas utrikesdepartement säger att landet inte har förbjudit varken inköpen eller användningen av några utländska mobiler, rapporterar Reuters.

Uttalandet kommer efter det att det under förra veckan rapporterades om att anställda på kinesiska myndigheter inte längre får använda sig av Iphone eller andra utländska mobiltelefoner på jobbet. Detta eftersom de anses utgöra en säkerhetsrisk.

”Kina har inte utfärdat lagar, regleringar eller policy-dokument som förbjuder inköpandet och användandet av utländska mobiler som Apples”, säger utrikesdepartements talesperson, Mao Ning, i samband med en presskonferens och fortsätter.

”Men nyligen har vi lagt märke till mycket mediauppmärksamhet gällande säkerhetsincidenter relaterade till Apples mobiler. Den kinesiska regeringen ser information och cybersäkerhet som mycket viktigt och behandlar både inhemska och utländska företag på samma sätt.”

Läs också: Microsoft – Kina använder generativ AI för att sprida propaganda online

 

Akriv - Nyheter

Välkommen till OJCO Secure ITs Workinar den 19 oktober 10.00 avseende Microsoft Azure och dess potential inom säkerhet, innovation och skalbarhet

Workinaret sker på plats eller via länk. På plats finns representanter ifrån OJCO samt distributör Ingram Micro för vidare dialog för de som så önskar.

Agenda för dagen

  • Trender vad gäller Azure och dess potential.
  • Datacenter och primärt dem svenska – Var lagras min data?
  • Kostnadseffektivisering – Kan jag spara tid och pengar eller är Azure en dyr historia?
  • Förtroende och säkerhet – Väsentliga områden vad gäller tjänster i molnet.
  • Azure – Ett modeord eller produkt med faktisk substans. Vi kikar närmare på följande, Azure Virtual Desktop, Defender for Cloud och Azure Sentinel – Säkerhetsinformation och händelsehantering.
  • Klassisk Q&A och nästa steg för er.

Det finns två sätt att ta del av föreläsningen

  • På plats Scandic Hotell Nord Helsingborg med start 10.00 där det vid start bjuds på kaffe och fralla samt lunch 12.15 efter Workinar.
  • På distans via länk med start 10.30.

Alla som deltar får möjlighet till en gratis "OJCO EyeSight" rapport som visar allmän tillgänglig information för att upptäcka och avslöja säkerhetsbrister i er domän.