IT-nyheter från

OJCO Secure IT

Google säger upp hundratals rekryterare

I januari varslades 12 000 anställda på Google och nu är det dags för nya nedskärningar på företaget.

Enligt uppgift ska hundratals rekryterare ha fått sparken på sistone, något som i sin tur signalerar att Google drar ner på mängden nyanställningar framöver.

– Det var inget lätt beslut att fatta och det är definitivt ingen konversation vi ville ha på nytt det här året, säger Googles rekryteringschef Brian Ong i en kommentar till CNBC.

I sammanhanget kan nämnas att det går bra för Google rent ekonomiskt. Till exempel ökade omsättningen med sju procent under årets andra kvartal, vilket var ett betydligt bättre resultat än vad analytikerna räknat med.

Läs mer: Google-anställda i protest mot neddragningar

 

Akriv - Nyheter

Välkommen till OJCO Secure ITs Workinar den 19 oktober 10.00 avseende Microsoft Azure och dess potential inom säkerhet, innovation och skalbarhet

Workinaret sker på plats eller via länk. På plats finns representanter ifrån OJCO samt distributör Ingram Micro för vidare dialog för de som så önskar.

Agenda för dagen

  • Trender vad gäller Azure och dess potential.
  • Datacenter och primärt dem svenska – Var lagras min data?
  • Kostnadseffektivisering – Kan jag spara tid och pengar eller är Azure en dyr historia?
  • Förtroende och säkerhet – Väsentliga områden vad gäller tjänster i molnet.
  • Azure – Ett modeord eller produkt med faktisk substans. Vi kikar närmare på följande, Azure Virtual Desktop, Defender for Cloud och Azure Sentinel – Säkerhetsinformation och händelsehantering.
  • Klassisk Q&A och nästa steg för er.

Det finns två sätt att ta del av föreläsningen

  • På plats Scandic Hotell Nord Helsingborg med start 10.00 där det vid start bjuds på kaffe och fralla samt lunch 12.15 efter Workinar.
  • På distans via länk med start 10.30.

Alla som deltar får möjlighet till en gratis "OJCO EyeSight" rapport som visar allmän tillgänglig information för att upptäcka och avslöja säkerhetsbrister i er domän.