IT-nyheter från

OJCO Secure IT

Atea och Microsoft driver på för AI i offentlig sektor

Tidigare i år genomförde Atea, Microsoft och AI Sweden ett hackathon där drygt 80 kommunanställda från över 20 svenska kommuner och regioner deltog för att utforska möjligheterna med generativ AI.

Resultatet blev 500 idéer till hur välfärden skulle kunna stärkas och dessa idéer vill nu Atea och Microsoft bygga vidare på i ett nytt samarbete.

I ett första steg kommer man att utveckla och testa nya AI-baserade lösningar tillsammans med Lidingö och Skellefteå under hösten.

– Nu fortsätter vi AI-resan med offentlig sektor och förhoppningen är att nya värdeskapande lösningar som kan implementeras ska blir fler, och kunna spridas till fler av Sveriges kommuner och regioner. Det blir en viktig pusselbit för att hjälpa offentlig sektor att stå bättre rustade inför framtidens utmaningar, säger Tony Mc Carrick, strategisk rådgivare på Atea Sverige, i en kommentar.

 

Akriv - Nyheter

Välkommen till OJCO Secure ITs Workinar den 19 oktober 10.00 avseende Microsoft Azure och dess potential inom säkerhet, innovation och skalbarhet

Workinaret sker på plats eller via länk. På plats finns representanter ifrån OJCO samt distributör Ingram Micro för vidare dialog för de som så önskar.

Agenda för dagen

  • Trender vad gäller Azure och dess potential.
  • Datacenter och primärt dem svenska – Var lagras min data?
  • Kostnadseffektivisering – Kan jag spara tid och pengar eller är Azure en dyr historia?
  • Förtroende och säkerhet – Väsentliga områden vad gäller tjänster i molnet.
  • Azure – Ett modeord eller produkt med faktisk substans. Vi kikar närmare på följande, Azure Virtual Desktop, Defender for Cloud och Azure Sentinel – Säkerhetsinformation och händelsehantering.
  • Klassisk Q&A och nästa steg för er.

Det finns två sätt att ta del av föreläsningen

  • På plats Scandic Hotell Nord Helsingborg med start 10.00 där det vid start bjuds på kaffe och fralla samt lunch 12.15 efter Workinar.
  • På distans via länk med start 10.30.

Alla som deltar får möjlighet till en gratis "OJCO EyeSight" rapport som visar allmän tillgänglig information för att upptäcka och avslöja säkerhetsbrister i er domän.