IT-nyheter från

OJCO Secure IT

Amerikanska senaten i möte med techtoppar om farorna med AI

Under onsdagen träffades ett tjugotal representanter för de stora teknikföretagen på ett toppmöte som anordnades av den amerikanska senaten.

På mötet diskuterades farorna med generativ AI och behovet av att reglera den nya tekniken, rapporterar nyhetsbyrån AP.

– Jag tycker att det är viktigt att regeringen spelar en roll, både på innovationssidan och att bygga rätt skydd, och jag tyckte att det var en produktiv diskussion, säger Googles vd Sundar Pichai i en kommentar efter mötet som hölls bakom lyckta dörrar.

Bland övriga deltagare på mötet kan nämnas Open AI:s vd Sam Altman, Nvidias vd Jensen Huang, Metas vd Mark Zuckerberg, IBM:s vd Arvind Krishna och Microsofts tidigare vd Bill Gates.

Läs mer: Fler techbolag lovar Vita huset att ta fram ansvarsfulla AI-verktyg

 

Akriv - Nyheter

Välkommen till OJCO Secure ITs Workinar den 19 oktober 10.00 avseende Microsoft Azure och dess potential inom säkerhet, innovation och skalbarhet

Workinaret sker på plats eller via länk. På plats finns representanter ifrån OJCO samt distributör Ingram Micro för vidare dialog för de som så önskar.

Agenda för dagen

  • Trender vad gäller Azure och dess potential.
  • Datacenter och primärt dem svenska – Var lagras min data?
  • Kostnadseffektivisering – Kan jag spara tid och pengar eller är Azure en dyr historia?
  • Förtroende och säkerhet – Väsentliga områden vad gäller tjänster i molnet.
  • Azure – Ett modeord eller produkt med faktisk substans. Vi kikar närmare på följande, Azure Virtual Desktop, Defender for Cloud och Azure Sentinel – Säkerhetsinformation och händelsehantering.
  • Klassisk Q&A och nästa steg för er.

Det finns två sätt att ta del av föreläsningen

  • På plats Scandic Hotell Nord Helsingborg med start 10.00 där det vid start bjuds på kaffe och fralla samt lunch 12.15 efter Workinar.
  • På distans via länk med start 10.30.

Alla som deltar får möjlighet till en gratis "OJCO EyeSight" rapport som visar allmän tillgänglig information för att upptäcka och avslöja säkerhetsbrister i er domän.