IT-nyheter från

OJCO Secure IT

Allvarlig sårbarhet drabbar en rad webbläsare – uppdatera snarast

Häromdagen skickade Google ut en uppdatering till Chrome som åtgärdade en allvarlig sårbarhet gällande hanteringen av bilder i formatet webp som kan utnyttjas av hackare för att köra skadlig kod.

Nu rapporterar Stack Diary att samma sårbarhet (CVE-2023-4863) finns i andra webbläsare, något som innebär att du även bör uppdatera Mozilla Firefox, Microsoft Edge och Brave till den senaste versionen.

Dessutom sägs en lång rad andra program och appar vara berörda, däribland 1password, Thunderbird, Affinity, Gimp, Libreoffice, Telegram, Signal och Flutter.

Med andra ord bör du uppdatera all mjukvara på alla dina enheter så snart som möjligt för att vara på den säkra sidan.

Läs mer: Google täpper till allvarlig sårbarhet i Chrome

 

Akriv - Nyheter

Välkommen till OJCO Secure ITs Workinar den 19 oktober 10.00 avseende Microsoft Azure och dess potential inom säkerhet, innovation och skalbarhet

Workinaret sker på plats eller via länk. På plats finns representanter ifrån OJCO samt distributör Ingram Micro för vidare dialog för de som så önskar.

Agenda för dagen

  • Trender vad gäller Azure och dess potential.
  • Datacenter och primärt dem svenska – Var lagras min data?
  • Kostnadseffektivisering – Kan jag spara tid och pengar eller är Azure en dyr historia?
  • Förtroende och säkerhet – Väsentliga områden vad gäller tjänster i molnet.
  • Azure – Ett modeord eller produkt med faktisk substans. Vi kikar närmare på följande, Azure Virtual Desktop, Defender for Cloud och Azure Sentinel – Säkerhetsinformation och händelsehantering.
  • Klassisk Q&A och nästa steg för er.

Det finns två sätt att ta del av föreläsningen

  • På plats Scandic Hotell Nord Helsingborg med start 10.00 där det vid start bjuds på kaffe och fralla samt lunch 12.15 efter Workinar.
  • På distans via länk med start 10.30.

Alla som deltar får möjlighet till en gratis "OJCO EyeSight" rapport som visar allmän tillgänglig information för att upptäcka och avslöja säkerhetsbrister i er domän.