IT-nyheter från

OJCO Secure IT

Frankrike stoppar Iphone 12 på grund av för hög strålning – men Apple bestrider

Frankrikes nationella frekvensmyndighet, L’agence nationale des fréquences (ANFR), har beslutat att Apple inte längre kan sälja några Iphone 12-modeller i landet på grund av för höga strålningsnivåer, rapporterar Reuters.

Ett nytt test visar att Iphone 12:s specifika absorptionsnivå, eller SAR, ska ligga på 5,74 watt per kilogram medan den tillåtna nivån ligger på 4,0 watt per kilogram. SAR är ett mått på hur stor effekt som maximalt absorberas av huvudet eller kroppen per massenhet.

ANFR kommer att skicka vidare sin mätdata till myndigheter i andra EU-länder. Apple behöver nu åtgärda situationen om inte samtliga sålda Iphone 12:s ska återkallas. Enligt Frankrikes digitaliseringsminister Jean-Noël Barrot bör det hela kunna lösas med en mjukvaruuppdatering.

Apple själva säger att deras Iphone 12-modeller certifierats av flera internationella organ vad gäller strålningsstandarder och de tidigare skickat in till ANFR som uppmätts av självständiga laboratorier. Företaget säger att de bestrider det strålningsresultat som ANFR uppmätt och att de kommer fortsätta interagera med myndigheten för att visa att de följer reglerna.

Läs också: Apple lanserar Iphone 15 – och berättar om sina gröna planer

 

Akriv - Nyheter

Välkommen till OJCO Secure ITs Workinar den 19 oktober 10.00 avseende Microsoft Azure och dess potential inom säkerhet, innovation och skalbarhet

Workinaret sker på plats eller via länk. På plats finns representanter ifrån OJCO samt distributör Ingram Micro för vidare dialog för de som så önskar.

Agenda för dagen

  • Trender vad gäller Azure och dess potential.
  • Datacenter och primärt dem svenska – Var lagras min data?
  • Kostnadseffektivisering – Kan jag spara tid och pengar eller är Azure en dyr historia?
  • Förtroende och säkerhet – Väsentliga områden vad gäller tjänster i molnet.
  • Azure – Ett modeord eller produkt med faktisk substans. Vi kikar närmare på följande, Azure Virtual Desktop, Defender for Cloud och Azure Sentinel – Säkerhetsinformation och händelsehantering.
  • Klassisk Q&A och nästa steg för er.

Det finns två sätt att ta del av föreläsningen

  • På plats Scandic Hotell Nord Helsingborg med start 10.00 där det vid start bjuds på kaffe och fralla samt lunch 12.15 efter Workinar.
  • På distans via länk med start 10.30.

Alla som deltar får möjlighet till en gratis "OJCO EyeSight" rapport som visar allmän tillgänglig information för att upptäcka och avslöja säkerhetsbrister i er domän.