IT-nyheter från

OJCO Secure IT

Dags för nya säkerhetsuppdateringar från Microsoft

Microsoft har skickat ut en ny samling säkerhetsfixar för sina program, tjänster och operativsystem.

Den här gången har Microsoft bland annat täppt till ett antal sårbarheter i Windows, Edge, Microsoft Office, Visual Studio och Exchange Server.

Totalt handlar det om 59 sårbarheter, varav 5 klassas som kritiska. Två av dessa utnyttjas aktivt av hackare, närmare bestämt CVE-2023-36802 som kan ge åtkomst till systemet och CVE-2023-36761 som kan användas för att stjäla information via Microsoft Word.

Rekommendationen är som vanligt att installera de nya säkerhetsfixarna så fort som möjligt, detta för att minska risken för att bli utsatt för en attack.

Vill du veta mer om sårbarheterna som har täppts till kan du ta del av en mer detaljerad beskrivning på Bleeping Computer.

Läs även: Dags att helt fimpa lösenorden i Office 365 – så gör du

 

Akriv - Nyheter

Välkommen till OJCO Secure ITs Workinar den 19 oktober 10.00 avseende Microsoft Azure och dess potential inom säkerhet, innovation och skalbarhet

Workinaret sker på plats eller via länk. På plats finns representanter ifrån OJCO samt distributör Ingram Micro för vidare dialog för de som så önskar.

Agenda för dagen

  • Trender vad gäller Azure och dess potential.
  • Datacenter och primärt dem svenska – Var lagras min data?
  • Kostnadseffektivisering – Kan jag spara tid och pengar eller är Azure en dyr historia?
  • Förtroende och säkerhet – Väsentliga områden vad gäller tjänster i molnet.
  • Azure – Ett modeord eller produkt med faktisk substans. Vi kikar närmare på följande, Azure Virtual Desktop, Defender for Cloud och Azure Sentinel – Säkerhetsinformation och händelsehantering.
  • Klassisk Q&A och nästa steg för er.

Det finns två sätt att ta del av föreläsningen

  • På plats Scandic Hotell Nord Helsingborg med start 10.00 där det vid start bjuds på kaffe och fralla samt lunch 12.15 efter Workinar.
  • På distans via länk med start 10.30.

Alla som deltar får möjlighet till en gratis "OJCO EyeSight" rapport som visar allmän tillgänglig information för att upptäcka och avslöja säkerhetsbrister i er domän.