IT-nyheter från

OJCO Secure IT

Boliden ska flytta stenar autonomt – med hjälp av Volvo

Samarbetet för att få på plats autonoma transporter omfattar många projekt. Ett av dem gäller ett dammprojekt vid Bolidens anläggning i Garpenberg där Volvos Autonomous Solutions, VAS, ska leverera en autonom transportlösning och en manuellt manövrerad lastningslösning för att flytta stenfyllning från ett stenbrott.

VAS lösning baseras på företagets egenutvecklade virtuella förare och Volvo Lastvagnars premiumsortiment och inkluderar fordon, hårdvara, programvara, kontrollrum, reparation och underhåll och även utbildning.

Inför implementeringen krävs nu att Boliden bygger den infrastruktur som behövs och anpassar sin verksamhet.

– Oavsett om det handlar om att få bort människor från farliga miljöer, driva en 24/7-operation eller minska utsläppen genom bättre utnyttjande av resurser och tillgångar – autonomi erbjuder flera fördelar som kan hjälpa gruv- och stenbrottsindustrin att ta itu med sina mest pressande utmaningar, säger Nils Jaeger, chef för VAS i en kommentar.

En test- och utvecklingsfas inleds nu under 2023, den ska sedan följas av implementering och helt autonom drift.

 

Akriv - Nyheter

Välkommen till OJCO Secure ITs Workinar den 19 oktober 10.00 avseende Microsoft Azure och dess potential inom säkerhet, innovation och skalbarhet

Workinaret sker på plats eller via länk. På plats finns representanter ifrån OJCO samt distributör Ingram Micro för vidare dialog för de som så önskar.

Agenda för dagen

  • Trender vad gäller Azure och dess potential.
  • Datacenter och primärt dem svenska – Var lagras min data?
  • Kostnadseffektivisering – Kan jag spara tid och pengar eller är Azure en dyr historia?
  • Förtroende och säkerhet – Väsentliga områden vad gäller tjänster i molnet.
  • Azure – Ett modeord eller produkt med faktisk substans. Vi kikar närmare på följande, Azure Virtual Desktop, Defender for Cloud och Azure Sentinel – Säkerhetsinformation och händelsehantering.
  • Klassisk Q&A och nästa steg för er.

Det finns två sätt att ta del av föreläsningen

  • På plats Scandic Hotell Nord Helsingborg med start 10.00 där det vid start bjuds på kaffe och fralla samt lunch 12.15 efter Workinar.
  • På distans via länk med start 10.30.

Alla som deltar får möjlighet till en gratis "OJCO EyeSight" rapport som visar allmän tillgänglig information för att upptäcka och avslöja säkerhetsbrister i er domän.