IT-nyheter från

OJCO Secure IT

IBM kallar tillbaka utvecklarna till kontoren

IBM:s mjukvaruavdelning IBM Software börjar nu kräva att deras anställda världen över ska finnas på plats på kontoret åtminstone tre dagar i veckan, rapporterar The Register. Tidigare har enbart var fjärde mjukvaruutvecklare på IBM Software funnits på plats på kontoret åtminstone tre dagar i veckan. Tills oktober vill IBM att den siffran ska hunnit stiga till närmare tre fjärdedelar.

”Det är livsviktigt för vår kultur och våra delade mål – att tredubbla utvecklingsproduktionen, bygga vinnande produkter och få nya klienter – att vi spenderar mer meningsfull tid tillsammans, på plats”, skriver IBM Softwares senior veep for product management, Kareem Yusuf, och företagets senior veep for products, Dinesh Nirmal, i ett internt blogginlägg.

Exakt vilka dagar i veckan som kommer att vara kontorsdagar är upp till chefer och projektledare att avgöra. Förändringen kommer gälla för all personal som bor inom 80 kilometer från ett av företagets kontor. De som bor längre bort än så är ”än så länga undantagna”. Kravet på att återgå till kontoret kommer också att justeras efter vilka lokala lagar som gäller.

Läs också: Amazons vd till distansarbetarna: ”det kommer inte fungera”

 

Akriv - Nyheter