IT-nyheter från

OJCO Secure IT

Norsk domstol: Meta måste fortsätta betala en miljon om dagen i böter

En domstol i Norge har beslutat att Meta kan fortsätta att få böter från Norges dataskyddsmyndighet, Datatilsynet, som bedömer att företaget inkräktat på sina användares privatliv genom att otillåtet samla in data som använts för riktade annonser, rapporterar Reuters.

Datatilsynet i Norge har givit Meta 1 miljon norska kronor, motsvarande cirka 1,04 miljoner svenska kronor, i böter per dag sedan den 14 augusti. Meta ansökte om ett tillfällig inhibition gällande böterna och argumenterade för att Datatillsynets beslut var oproportionerligt och att myndigheten använde sig av en uppsnabbad process som inte gav Meta tillräckligt med tid för att hinna be användare om tillåtelse.

Domstolen höll inte med om Metas resonemang cch Datatillsynet skriver i ett pressmeddelande att ”Detta är en stor seger för privatlivet”. Meta har avböjt att kommentera ifall företaget kommer att överklaga beslutet.

Läs också: Därför lockar Sverige den norska tillväxtraketen

 

Akriv - Nyheter