IT-nyheter från

OJCO Secure IT

Norsk domstol: Meta måste fortsätta betala en miljon om dagen i böter

En domstol i Norge har beslutat att Meta kan fortsätta att få böter från Norges dataskyddsmyndighet, Datatilsynet, som bedömer att företaget inkräktat på sina användares privatliv genom att otillåtet samla in data som använts för riktade annonser, rapporterar Reuters.

Datatilsynet i Norge har givit Meta 1 miljon norska kronor, motsvarande cirka 1,04 miljoner svenska kronor, i böter per dag sedan den 14 augusti. Meta ansökte om ett tillfällig inhibition gällande böterna och argumenterade för att Datatillsynets beslut var oproportionerligt och att myndigheten använde sig av en uppsnabbad process som inte gav Meta tillräckligt med tid för att hinna be användare om tillåtelse.

Domstolen höll inte med om Metas resonemang cch Datatillsynet skriver i ett pressmeddelande att ”Detta är en stor seger för privatlivet”. Meta har avböjt att kommentera ifall företaget kommer att överklaga beslutet.

Läs också: Därför lockar Sverige den norska tillväxtraketen

 

Akriv - Nyheter

Välkommen till OJCO Secure ITs Workinar den 19 oktober 10.00 avseende Microsoft Azure och dess potential inom säkerhet, innovation och skalbarhet

Workinaret sker på plats eller via länk. På plats finns representanter ifrån OJCO samt distributör Ingram Micro för vidare dialog för de som så önskar.

Agenda för dagen

  • Trender vad gäller Azure och dess potential.
  • Datacenter och primärt dem svenska – Var lagras min data?
  • Kostnadseffektivisering – Kan jag spara tid och pengar eller är Azure en dyr historia?
  • Förtroende och säkerhet – Väsentliga områden vad gäller tjänster i molnet.
  • Azure – Ett modeord eller produkt med faktisk substans. Vi kikar närmare på följande, Azure Virtual Desktop, Defender for Cloud och Azure Sentinel – Säkerhetsinformation och händelsehantering.
  • Klassisk Q&A och nästa steg för er.

Det finns två sätt att ta del av föreläsningen

  • På plats Scandic Hotell Nord Helsingborg med start 10.00 där det vid start bjuds på kaffe och fralla samt lunch 12.15 efter Workinar.
  • På distans via länk med start 10.30.

Alla som deltar får möjlighet till en gratis "OJCO EyeSight" rapport som visar allmän tillgänglig information för att upptäcka och avslöja säkerhetsbrister i er domän.