IT-nyheter från

OJCO Secure IT

Tiktok flyttar europeiska data till nybygge i Dublin

Videoappen Tiktok, ägd av kinesiska Bytedance, har nu presenterat nästa steg i det man döpt till Project Clover, som har som syfte att säkra europeiska användares data. Detta som svar på den utbredda oron att känsliga data hamnar i den kinesiska statens händer.

I ett försök att blidka lagstiftare och andra intressenter öppnar nu företaget ett nytt datacenter i Dublin, där europeiska användares data nu ska börja hanteras. Sedan tidigare har Tiktok datacenter i Norge och ytterligare ett ska öppnas på Irland. Migrationen av data till dessa datacenter ska vara klar till slutet på nästa år, rapporterar The Guardian.

Samtidigt presenterar Tiktok ett nytt avtal med brittiska cybersäkerhetsbolaget NCC Group som ska överse dataflöden och dataskydd som utomstående part.

Det senaste året har allt fler myndigheter och institutioner runt om i Europa förbjudit Tiktok på de anställdas telefoner av säkerhetsskäl.

Tiktok har ett liknande projekt, Project Texas, pågående i USA.

 

Akriv - Nyheter