IT-nyheter från

OJCO Secure IT

Microsoft påminner om att Windows snart inaktiverar osäkra TLS-versioner

Microsoft påminner nu Windows-användare om att TLS 1.0 och TLS 1.1 kommer att inaktiveras i framtida klient- och serverversioner av operativsystemet. De förhandsversioner av Windows 11 som blir tillgängliga i september kommer automatiskt att ha TLS 1.0 och TLS 1.1 inaktiverat som standard.

TLS är ett protokoll för säker dataöverföring på webben, en gång avsett att ersätta för SSL, och ingår i HTTPS. TLS krypterar den datamängd som ska överföras och kontrollerar motpartens identitet. Protokollet har använts sedan i början av 2000‑talet jämsides med SSL som slutade stödjas 2014. Den senaste versionen av TLS är 1.3.

Alla de fyra stora leverantörerna av webbläsare, Apple, Google, Microsoft och Mozilla, beslutade under slutet av 2018 att ta bort stödet för äldre versioner av TLS. Stödet skulle ursprungligen egentligen tagits bort redan i mars 2020 men fick vara kvar längre på grund av coronapandemin.

Läs också: Störande pop-up försöker få Windows-användare att byta sökmotor till Bing

 

Akriv - Nyheter