IT-nyheter från

OJCO Secure IT

Förvirring kring försäljning av AI-chipp till Mellanöstern

I veckan har både Nvidia och AMD gått ut med att de inte får lov att sälja AI-chipp till länder i Mellanöstern utan tillstånd från den amerikanska regeringen.

Nu förnekar emellertid en talesperson för det amerikanska handelsdepartementet uppgifterna, något som skapat stor förvirring vad som egentligen gäller.

Enligt nyhetsbyrån Reuters brukar USA hänvisa till den nationella säkerheten när det gäller exportbegränsningar för enskilda länder, till exempel Kina.

Mellanöstern består emellertid av ett stort antal länder, varav flera är allierade med USA. Därför är det högst troligt att det i själva verket bara är vissa av länderna i regionen som avses, till exempel Iran och Syrien.

 

Akriv - Nyheter

Välkommen till OJCO Secure ITs Workinar den 19 oktober 10.00 avseende Microsoft Azure och dess potential inom säkerhet, innovation och skalbarhet

Workinaret sker på plats eller via länk. På plats finns representanter ifrån OJCO samt distributör Ingram Micro för vidare dialog för de som så önskar.

Agenda för dagen

  • Trender vad gäller Azure och dess potential.
  • Datacenter och primärt dem svenska – Var lagras min data?
  • Kostnadseffektivisering – Kan jag spara tid och pengar eller är Azure en dyr historia?
  • Förtroende och säkerhet – Väsentliga områden vad gäller tjänster i molnet.
  • Azure – Ett modeord eller produkt med faktisk substans. Vi kikar närmare på följande, Azure Virtual Desktop, Defender for Cloud och Azure Sentinel – Säkerhetsinformation och händelsehantering.
  • Klassisk Q&A och nästa steg för er.

Det finns två sätt att ta del av föreläsningen

  • På plats Scandic Hotell Nord Helsingborg med start 10.00 där det vid start bjuds på kaffe och fralla samt lunch 12.15 efter Workinar.
  • På distans via länk med start 10.30.

Alla som deltar får möjlighet till en gratis "OJCO EyeSight" rapport som visar allmän tillgänglig information för att upptäcka och avslöja säkerhetsbrister i er domän.