IT-nyheter från

OJCO Secure IT

IDC: Pc-försäljningen tar fart igen nästa år

Nästa år väntas pc-försäljningen i världen öka med 3,7 procent till 261,4 miljoner enheter. Det säger analysföretaget IDC i sin senaste prognos. Det är första gången på flera år som marknaden växer, där 2020 och 2021 varit särskilt dystra.

2024-prognosen säger högre försäljning än 2018 men fortfarande lägre än läget 2019. Men innan det vänder väntas en rejäl tillbakagång även i år: för 2023 är prognosen en minskning på 13,7 procent på årsbasis till 252 miljoner enheter.

Orsakerna till kräftgången är bland annat att konsumenternas efterfrågan är låg, att företagen skjuter sina inköp framåt och att budgetarna i utbildningssektorn inte återhämtat sig på många marknader.

 

Akriv - Nyheter

Välkommen till OJCO Secure ITs Workinar den 19 oktober 10.00 avseende Microsoft Azure och dess potential inom säkerhet, innovation och skalbarhet

Workinaret sker på plats eller via länk. På plats finns representanter ifrån OJCO samt distributör Ingram Micro för vidare dialog för de som så önskar.

Agenda för dagen

  • Trender vad gäller Azure och dess potential.
  • Datacenter och primärt dem svenska – Var lagras min data?
  • Kostnadseffektivisering – Kan jag spara tid och pengar eller är Azure en dyr historia?
  • Förtroende och säkerhet – Väsentliga områden vad gäller tjänster i molnet.
  • Azure – Ett modeord eller produkt med faktisk substans. Vi kikar närmare på följande, Azure Virtual Desktop, Defender for Cloud och Azure Sentinel – Säkerhetsinformation och händelsehantering.
  • Klassisk Q&A och nästa steg för er.

Det finns två sätt att ta del av föreläsningen

  • På plats Scandic Hotell Nord Helsingborg med start 10.00 där det vid start bjuds på kaffe och fralla samt lunch 12.15 efter Workinar.
  • På distans via länk med start 10.30.

Alla som deltar får möjlighet till en gratis "OJCO EyeSight" rapport som visar allmän tillgänglig information för att upptäcka och avslöja säkerhetsbrister i er domän.