IT-nyheter från

OJCO Secure IT

Halvledarbranschen: Huawei försöker undvika amerikanska sanktioner

Det kinesiska telekomföretaget Huawei bygger en samling hemliga anläggningar för tillverkning av halvledare över hela Kina, enligt den amerikanska branschorganisationen Semiconductor Industry Association, SIA.

På tisdagen publicerade Bloomberg påståenden från SIA om att Huawei hade fått runt 30 miljarder dollar i finansiering från den kinesiska regeringen, utöver att förvärva två chipptillverkningsanläggningar och bygga tre andra i regionen.

Branschorganisationen hävdar också att Huawei försöker kringgå de restriktioner som den amerikanska regeringen har lagt på de amerikanska chipptillverkarna genom att bygga anläggningarna under andra företags namn.

SIA svarade inte omedelbart på begäran om kommentarer.

Tidigare denna månad trappade USA:s president Joe Biden upp landets handelskrig med Kina genom att underteckna en verkställande order som ytterligare begränsar amerikanska investeringar i känslig teknikindustri i Kina. De nya reglerna kommer att påverka tre sektorer – halvledare och mikroelektronik, kvantinformationsteknik och vissa system för artificiell intelligens.

”Detta program kommer att syfta till att förhindra oroande utländska länder från att utnyttja amerikanska investeringar i denna smala uppsättning teknik som är avgörande för att stödja deras utveckling av militär, underrättelse, övervakning och cyberaktiverad kapacitet som riskerar USA: s nationella säkerhet€, skrev Biden i ett brev till kongressen.

2019 placerade USA:s regering Huawei på en svart lista, vilket begränsade de flesta amerikanska leverantörer från att leverera vissa produkter och teknikkomponenter till företaget om de inte beviljades en särskild licens. I början av året slutade dock den amerikanska regeringen att godkänna licenser för företag som ville sälja sina varor till Huawei.

 

Akriv - Nyheter

Välkommen till OJCO Secure ITs Workinar den 19 oktober 10.00 avseende Microsoft Azure och dess potential inom säkerhet, innovation och skalbarhet

Workinaret sker på plats eller via länk. På plats finns representanter ifrån OJCO samt distributör Ingram Micro för vidare dialog för de som så önskar.

Agenda för dagen

  • Trender vad gäller Azure och dess potential.
  • Datacenter och primärt dem svenska – Var lagras min data?
  • Kostnadseffektivisering – Kan jag spara tid och pengar eller är Azure en dyr historia?
  • Förtroende och säkerhet – Väsentliga områden vad gäller tjänster i molnet.
  • Azure – Ett modeord eller produkt med faktisk substans. Vi kikar närmare på följande, Azure Virtual Desktop, Defender for Cloud och Azure Sentinel – Säkerhetsinformation och händelsehantering.
  • Klassisk Q&A och nästa steg för er.

Det finns två sätt att ta del av föreläsningen

  • På plats Scandic Hotell Nord Helsingborg med start 10.00 där det vid start bjuds på kaffe och fralla samt lunch 12.15 efter Workinar.
  • På distans via länk med start 10.30.

Alla som deltar får möjlighet till en gratis "OJCO EyeSight" rapport som visar allmän tillgänglig information för att upptäcka och avslöja säkerhetsbrister i er domän.