IT-nyheter från

OJCO Secure IT

Arm till börsen – listas på Nasdaq i höst

Brittiska Arm som designar chippen som finns i de flesta av världens mobiler, och i allt fler pc och servrar, har nu tagit steget mot en börsnotering. På måndagen lämnade företaget in en inlaga till amerikanska finansinspektionen om en listning på Nasdaq-börsen.

Hur många aktier som kommer att finnas till försäljning anges inte i företagets uttalande om nyheten, men handeln beräknas starta nästa månad. Arm ägs av japanska Softbank, som köpte chippbolaget för 32 miljarder dollar 2016, och som tros behålla majoritetskontrollen även efter börsnoteringen.

Arm omsatte knappt 2,7 miljarder dollar det senaste året och har omkring 7 000 anställda. Storbritannien har lobbat för att Arm ska listas på London-börsen, men nu föll valet istället på Nasdaq, vilket var väntat.

 

Akriv - Nyheter