IT-nyheter från

OJCO Secure IT

Kreml tvekar om att förstatliga ”Rysslands Google”

Yandex, som har kallats Rysslands Google, meddelade i slutet av förra året att företaget ska omstruktureras, något som tros innebära att företagets verksamhet i Ryssland bryts loss från moderbolaget. Yandex är i dag noterat på Nasdaq och har sitt moderbolag i Nederländerna.

Omstruktureringen skulle öppna för att Kreml förstatligar Yandex ryska del, något som tidigare skett med flera västerländska företags verksamheter i Ryssland. Men regimen tvekar eftersom man är rädd att det skulle innebära att värdefull techkompetens går förlorad, uppger källor för Reuters. Yandex är Rysslands ledande techbolag med 20 000 anställda, och många av dem har redan lämnat landet, bland annat till Serbien.

– Det är uppenbart att om förstatligandet sker så kommer företaget successivt att gå under. Och det är förmodligen det som hindrar att man tar till kraftfulla åtgärder, säger en källa med insyn till Reuters.

Yandex medgrundare Arkady Volozh kritiserade på torsdagen Rysslands invasion av Ukraina.

”Rysslands invasion av Ukraina är barbarisk och jag är kategoriskt emot den. Jag är förfärad över det öde som drabbat människor i Ukraina – många av dem mina personliga vänner och släktingar – vars hus bombas varje dag”, sa Volozh i ett uttalande.

 

Akriv - Nyheter

Välkommen till OJCO Secure ITs Workinar den 19 oktober 10.00 avseende Microsoft Azure och dess potential inom säkerhet, innovation och skalbarhet

Workinaret sker på plats eller via länk. På plats finns representanter ifrån OJCO samt distributör Ingram Micro för vidare dialog för de som så önskar.

Agenda för dagen

  • Trender vad gäller Azure och dess potential.
  • Datacenter och primärt dem svenska – Var lagras min data?
  • Kostnadseffektivisering – Kan jag spara tid och pengar eller är Azure en dyr historia?
  • Förtroende och säkerhet – Väsentliga områden vad gäller tjänster i molnet.
  • Azure – Ett modeord eller produkt med faktisk substans. Vi kikar närmare på följande, Azure Virtual Desktop, Defender for Cloud och Azure Sentinel – Säkerhetsinformation och händelsehantering.
  • Klassisk Q&A och nästa steg för er.

Det finns två sätt att ta del av föreläsningen

  • På plats Scandic Hotell Nord Helsingborg med start 10.00 där det vid start bjuds på kaffe och fralla samt lunch 12.15 efter Workinar.
  • På distans via länk med start 10.30.

Alla som deltar får möjlighet till en gratis "OJCO EyeSight" rapport som visar allmän tillgänglig information för att upptäcka och avslöja säkerhetsbrister i er domän.