IT-nyheter från

OJCO Secure IT

EU om Bidens nya Kina-förbud: ”analyserar det noga”

I veckan meddelade USA:s president Joe Biden ett nytt förbudspaket som riktas mot amerikanska investeringar i kinesisk teknik. Syftet är att begränsa Kinas möjligheter att med amerikanska pengar bygga tech inom områdena halvledare, kvantsystem och artificiell intelligens.

Nu säger EU-kommissionen till Reuters att man följer saken och att Bidens förbud kommer att analyseras.

”Vi kommer att analysera den verkställande ordern noga. Vi står i nära kontakt med den amerikanska administrationen och ser fram emot ett fortsatt samarbete i denna fråga”, säger en talesperson för kommissionen till nyhetsbyrån.

EU-kommissionen, som i juni la fram ett paket med exportbegränsningar mot stater som Kina, säger att frågan är viktig.

”EU och medlemsstaterna har också ett gemensamt intresse av att förhindra att våra företags kapital, expertis och kunskap driver på tekniska framsteg som ökar den militära kapaciteten och underrättelsekapaciteten hos aktörer som kan använda dem för att undergräva internationell fred och säkerhet”, säger talespersonen till Reuters

 

Akriv - Nyheter