IT-nyheter från

OJCO Secure IT

EU om Bidens nya Kina-förbud: ”analyserar det noga”

I veckan meddelade USA:s president Joe Biden ett nytt förbudspaket som riktas mot amerikanska investeringar i kinesisk teknik. Syftet är att begränsa Kinas möjligheter att med amerikanska pengar bygga tech inom områdena halvledare, kvantsystem och artificiell intelligens.

Nu säger EU-kommissionen till Reuters att man följer saken och att Bidens förbud kommer att analyseras.

”Vi kommer att analysera den verkställande ordern noga. Vi står i nära kontakt med den amerikanska administrationen och ser fram emot ett fortsatt samarbete i denna fråga”, säger en talesperson för kommissionen till nyhetsbyrån.

EU-kommissionen, som i juni la fram ett paket med exportbegränsningar mot stater som Kina, säger att frågan är viktig.

”EU och medlemsstaterna har också ett gemensamt intresse av att förhindra att våra företags kapital, expertis och kunskap driver på tekniska framsteg som ökar den militära kapaciteten och underrättelsekapaciteten hos aktörer som kan använda dem för att undergräva internationell fred och säkerhet”, säger talespersonen till Reuters

 

Akriv - Nyheter

Välkommen till OJCO Secure ITs Workinar den 19 oktober 10.00 avseende Microsoft Azure och dess potential inom säkerhet, innovation och skalbarhet

Workinaret sker på plats eller via länk. På plats finns representanter ifrån OJCO samt distributör Ingram Micro för vidare dialog för de som så önskar.

Agenda för dagen

  • Trender vad gäller Azure och dess potential.
  • Datacenter och primärt dem svenska – Var lagras min data?
  • Kostnadseffektivisering – Kan jag spara tid och pengar eller är Azure en dyr historia?
  • Förtroende och säkerhet – Väsentliga områden vad gäller tjänster i molnet.
  • Azure – Ett modeord eller produkt med faktisk substans. Vi kikar närmare på följande, Azure Virtual Desktop, Defender for Cloud och Azure Sentinel – Säkerhetsinformation och händelsehantering.
  • Klassisk Q&A och nästa steg för er.

Det finns två sätt att ta del av föreläsningen

  • På plats Scandic Hotell Nord Helsingborg med start 10.00 där det vid start bjuds på kaffe och fralla samt lunch 12.15 efter Workinar.
  • På distans via länk med start 10.30.

Alla som deltar får möjlighet till en gratis "OJCO EyeSight" rapport som visar allmän tillgänglig information för att upptäcka och avslöja säkerhetsbrister i er domän.