IT-nyheter från

OJCO Secure IT

Tätare uppdateringar ska göra Chrome säkrare att använda

Sedan lång tid tillbaka har Google skickat ut säkerhetsuppdateringar till webbläsaren Chrome varannan vecka, men det har visat sig ge hackare gott om tid att utnyttja sårbarheterna i fråga.

Därför kommer Google i fortsättningen att skicka ut säkerhetsuppdateringar varje vecka. Som en följd minskar dessutom behovet av att skicka ut akuta fixar utanför det ordinarie schemat, skriver Google på sin säkerhetsblogg.

I sammanhanget kan nämnas att uppdateringen till Google Chrome 116 har börjat rullas ut till användarna. Normalt sett uppdateras webbläsaren automatiskt, men om du vill vara på den säkra sidan kan du besöka chrome://settings/help och kontrollera vilken version som du har installerad.

 

Akriv - Nyheter