IT-nyheter från

OJCO Secure IT

Darpa lanserar tävling för att bygga AI-drivet cyberförsvar

USA:s försvarsdepartements forskningsavdelning Darpa lanserar nu tävlingen AI Cyber Challenge som ska pågå under två år och där deltagare har som uppgift att upptäcka och åtgärda sårbarheter i mjukvara med hjälp av AI, rapporterar Techcrunch.

Totalt kommer 18,5 miljoner dollar, motsvarande cirka 197 miljoner kronor, att delas ut till de bäst presterande deltagarna. Darpa säger att de också kommer göra 1 miljon dollar, motsvarande cirka 10,65 miljoner kronor, tillgänglig för vardera av upp till sju mindre organisationer som vill delta i tävlingen.

”Vi vill skapa system som automatiskt kan försvara alla sorters mjukvara från attacker”, säger Darpa:s programchef Perry Adams och fortsätter.

”De senaste framstegen inom AI har, när de används ansvarsfullt, en otrolig potential för att säkra vår kod.”

AI Cyber Challenge är ett samarbete med AI-företagen Antropic, Open AI samt Microsoft och Google. Linux Foundations Open Source Security Foundation är också med och fungerar som rådgivare.

”Om det blir framgångsrikt så hoppas jag att AI Cyber Challenge inte bara producerar nästa generation med cybersäkerhetsverktyg inom det här området, utan att det också visar hur AI kan användas för att göra samhället bättre genom att försvara dess kritiska underlag”, säger Perry Adams.

Läs också: Säkerhetshålen i Moveit Transfer har resulterat i över 600 intrång

 

Akriv - Nyheter