IT-nyheter från

OJCO Secure IT

Här är de varumärken som nätfiskare utnyttjar mest

Cyberkriminella använder sig gärna av välkända varumärken för att få människor att nappa på deras nätfiske och lämna ifrån sig personlig information eller bankuppgifter. Och enligt rapporten Brand Phishing Report från säkerhetsföretaget Check Point är det techföretag som hamnar överst på listan över de varumärken som utnyttjas mest.

Under det senaste kvartalet var det Microsoft som de kriminella utnyttjade flitigast i de varumärkesrelaterade nätfiskeattackerna, totalt i 29 procent av de attacker som pågått under perioden. Bland annat beror det på en nätfiske-kampanj där kontoinnehavare mottagit bedrägerimeddelanden om ovanlig aktivitet på deras konton.

Här är listan över de varumärken som användes mest för nätfiske under andra kvartalet 2023:

1.Microsoft (29%)2. Google (19,5%)3. Apple (5,2%)4. Wells Fargo (4,2%)5. Amazon (4%)6. Walmart (3,9%)7. Roblox (3,8%)8. LinkedIn (3%)9. Home Depot (2,5%)10. Facebook (2,1%)

 

Akriv - Nyheter

Välkommen till OJCO Secure ITs Workinar den 19 oktober 10.00 avseende Microsoft Azure och dess potential inom säkerhet, innovation och skalbarhet

Workinaret sker på plats eller via länk. På plats finns representanter ifrån OJCO samt distributör Ingram Micro för vidare dialog för de som så önskar.

Agenda för dagen

  • Trender vad gäller Azure och dess potential.
  • Datacenter och primärt dem svenska – Var lagras min data?
  • Kostnadseffektivisering – Kan jag spara tid och pengar eller är Azure en dyr historia?
  • Förtroende och säkerhet – Väsentliga områden vad gäller tjänster i molnet.
  • Azure – Ett modeord eller produkt med faktisk substans. Vi kikar närmare på följande, Azure Virtual Desktop, Defender for Cloud och Azure Sentinel – Säkerhetsinformation och händelsehantering.
  • Klassisk Q&A och nästa steg för er.

Det finns två sätt att ta del av föreläsningen

  • På plats Scandic Hotell Nord Helsingborg med start 10.00 där det vid start bjuds på kaffe och fralla samt lunch 12.15 efter Workinar.
  • På distans via länk med start 10.30.

Alla som deltar får möjlighet till en gratis "OJCO EyeSight" rapport som visar allmän tillgänglig information för att upptäcka och avslöja säkerhetsbrister i er domän.