IT-nyheter från

OJCO Secure IT

X kan installerat ny logotyp på sitt högkvarter utan tillåtelse

Staden San Francisco i USA har skickat in ett klagomål och påbörjat en utredning efter att X, tidigare Twitter, installerat ett enormt ”X” på sitt högkvarter i staden, rapporterar AP.

Installationer av det slaget kräver tillstånd, dels på grund av att skyltar eller ersatta bokstäver och symboler i dem behöver vara förenliga med en byggnads historiska natur. Den andra anledningen är av säkerhetssäl. Ytterligare tillstånd behövs också för att sätta upp en skylt ovanpå en byggnad.

Mikrobloggen Twitter är just nu i färd med att byta namn till X och har redan gjort det på sina onlineplattformar.

Företagets ägare Elon Musk har återkommande använt ”X” i flera olika sammanhang som X.com, som under år 2000 gick samman med Confinity för att bilda Paypal, den nya AI-startupen xAI, rymdföretaget Spacex och kallar även ett av sina barn för ”X”.

Läs också: Polis dök upp när Twitter skulle ta ner skylten

 

Akriv - Nyheter