IT-nyheter från

OJCO Secure IT

Amerikansk senator skyller intrång av kinesiska hackare på Microsoft

Den amerikanska senatorn Ron Dyden, en demokrat som representerar staten Oregon, säger att det är Microsofts fel att kinesiska hackare bröt sig in i företagets e-posthanteringsplattform Exchange Online tidigare i juli, rapporterar The Register.

Enligt Ron Dyden var attacken möjlig till följd av flera misslyckanden i Microsofts säkerhetsarbete, som att hackarnas tillgång till en enda stulen krypteringsnyckel gjorde det möjligt för dem att förfalska åtkomsten till Exchange-kunders konton.

Ron Dyden anser också att Microsoft inte lagrade nyckeln på tillräckligt säker hårdvara och att det är oroande att flera interna och externa säkerhetsgranskningar inte upptäckte de här bristerna. Nyckeln ska därtill gått ut under 2021 men gick fortfarande att använda.

I ett öppet brev till USA:s justitiedepartement, myndigheten för cybersäkerhet och infrastruktursäkerhet och landets motsvarighet till konkurrens- och konsumentverket, FTC, skriver Ron Dyden att han vill att samtliga dessa myndigheter ska utreda situationen. Hur pass det kommer ske återstår att se. Microsoft själva har inte kommenterat det hela.

Läs också: Hackare påstår att de stulit data från Nato-portal

 

Akriv - Nyheter