IT-nyheter från

OJCO Secure IT

Android börjar varna för Airtag-spårning

Google har börjat rulla ut en ny funktion till Android som uppmärksammar användare på ifall de bär med sig okända Airtags och andra bluetooth-spårare, rapporterar Techcrunch.

Efter att Apple lanserade sina Airtags 2021 har det inkommit rapporter om att de och andra spårningsbrickor använts för digital stalkning. Googles förhoppning är att den nya uppdateringen ska erbjuda ett skydd mot detta.

Användaren kan då få en notifikation om den okända spåraren samt en karta över sträckan som den har följt med längs. I vissa fall går det även att se serienummer och information om enhetens ägare. Det går också att få information om hur enheten kan deaktiveras.

Stalking-skyddet är tillgängligt i Android 6.0 och senare. Det går att köra automatiskt såväl som manuellt.

Läs också: Apple och Google vill stoppa stalkning med Airtags

 

Akriv - Nyheter