IT-nyheter från

OJCO Secure IT

Materialbrist kan försvåra byggandet av datacenter i Europa

Enligt en ny rapport från Aggreko kan den europeiska datacenterindustrin få svårt att möta en växande efterfrågan de kommande åren. Det hela uppmärksammades först av The Register.

Rapporten hänvisar till data från fastighetsbyrån Savills som uppger att Europa just nu ser ut att bygga för få datacenter de kommande tre åren för att hantera behovet. Enligt Savills kommer över 3 000 nya datacenter behövas till 2025.

Att förverkliga detta kan däremot bli svårt enligt Aggreko på grund av flera olika faktorer. Som brist på tunga maskiner till följd av konkurrens från andra industrier, möjligheten till strömförsörjning samt avsaknad av både arbetare och råmaterial.

Andra faktorer är en ökad granskning av byggens koldioxidutsläpp samt möjliga protester lokalt från dem som inte vill se ett bygge.

I Sverige, Storbritannien, Irland och Nederländerna ska datacenter-projekt i dagsläget ha förseningar på upp till två månader i snitt. I andra länder, så som Frankrike och Norge, är förseningarna på några veckor.

Aggrekos rapport baseras på svar från 700 arbetare inom datacenterbranschen i Sverige, Norge, Storbritannien, Irland, Tyskland, Frankrike och Nederländerna.

Läs också: Google och Microsoft slår förväntningar – och molnet är draglok

 

Akriv - Nyheter