IT-nyheter från

OJCO Secure IT

Brittiska utvecklare kräver skadestånd från Apple

Allt fler utvecklare runt om i världen tycker att det är fel att Apple lägger vantarna på uppemot 30 procent av intäkterna för allt som säljs via App Store.

Senaste nytt är att en grupp bestående av 1 500 missnöjda utvecklare i Storbritannien har lämnat in en gruppstämning mot Apple.

Enligt stämningsansökan utnyttjar Apple sin dominerande ställning och berövar utvecklarna intäkter som kan främja innovation. Därför kräver de 800 miljoner brittiska pund (motsvarande 10,7 miljarder svenska kronor) i skadestånd.

Liknande avgifter tas ut även i konkurrerande appbutiker, ett faktum som Apple vid flera tillfällen har åberopat i syfte att försvara regelverket.

Enligt Techcrunch kostar det cirka 100 miljoner dollar per år att driva App Store. Som jämförelse tjänade Apple 18,8 miljarder dollar på appförsäljningen enbart under förra året.

 

Akriv - Nyheter

Välkommen till OJCO Secure ITs Workinar den 19 oktober 10.00 avseende Microsoft Azure och dess potential inom säkerhet, innovation och skalbarhet

Workinaret sker på plats eller via länk. På plats finns representanter ifrån OJCO samt distributör Ingram Micro för vidare dialog för de som så önskar.

Agenda för dagen

  • Trender vad gäller Azure och dess potential.
  • Datacenter och primärt dem svenska – Var lagras min data?
  • Kostnadseffektivisering – Kan jag spara tid och pengar eller är Azure en dyr historia?
  • Förtroende och säkerhet – Väsentliga områden vad gäller tjänster i molnet.
  • Azure – Ett modeord eller produkt med faktisk substans. Vi kikar närmare på följande, Azure Virtual Desktop, Defender for Cloud och Azure Sentinel – Säkerhetsinformation och händelsehantering.
  • Klassisk Q&A och nästa steg för er.

Det finns två sätt att ta del av föreläsningen

  • På plats Scandic Hotell Nord Helsingborg med start 10.00 där det vid start bjuds på kaffe och fralla samt lunch 12.15 efter Workinar.
  • På distans via länk med start 10.30.

Alla som deltar får möjlighet till en gratis "OJCO EyeSight" rapport som visar allmän tillgänglig information för att upptäcka och avslöja säkerhetsbrister i er domän.