IT-nyheter från

OJCO Secure IT

Amazon ber anställda flytta i samband med återgången till kontoret

Amazon uppges be vissa av sina anställda att flytta till en annan stad till följd av företagets regler för att befinna sig på kontoret, rapporterar AP. Enligt uppgifter till flera medier ska det vara anställda i mindre kontor som ombeds flytta till huvudkontor i större städer.

I februari 2023 införde Amazon nya regler som kräver att anställda behöver vara på kontoret åtminstone tre dagar i veckan. Enligt uppgifter till Business Insider behöver Amazon-anställda som inte vill flytta på sig antingen hitta ett nytt jobb inom företaget eller säga upp sig.

Amazon själva har bekräftat att viss omlokalisering håller på att ske men säger inte hur många anställda det gäller. Företaget kommer att ge kompensation till anställda som ombeds att flytta. I det fall att någon inte vill flytta på sig kommer dessa anställda att höras enskilt.

”Det har uppstått mer energi, samarbete, och kontakt sedan vi började jobba tillsammans åtminstone tre dagar i veckan och vi har hört detta från många anställda och verksamheter som omger våra kontor”, säger Amazons talesperson Brad Glasser i ett uttalande och fortsätter.

”Vi kommer fortsätta att titta på de bästa sätten att föra samman fler arbetslag på samma plats, och vi kommer kommunicera direkt med anställda medan vi fattar beslut som påverkar dem.”

Läs också: Google begränsar tillgången till internet för vissa anställda

 

Akriv - Nyheter