IT-nyheter från

OJCO Secure IT

Brittiskt nej till Microsofts köp av Activision Blizzard kan ändras

I våras valde den brittiska konkurrensmyndigheten Competition and Markets Authority (CMA) att blockera Microsofts planerade köp av Activision Blizzard, detta med hänvisning till att mjukvarujätten skulle få en dominerande ställning inom segmentet molnspel om affären blir av.

Beslutet överklagades av Microsoft och nu rapporterar Silicon Angle att företaget får två månader på sig att förhandla med CMA i syfte att modifiera avtalet, något som kan leda till att myndigheten ändrar sig i frågan.

Med tanke på att Microsoft har gått med på att låta den populära spelserien Call of Duty finnas tillgänglig på konkurrerande plattformar som Playstation under de kommande tio åren finns det mycket som talar för att de båda parterna kan nå en överenskommelse relativt snart.

Läs mer: FTC vill fortfarande stoppa Microsofts köp av Activision Blizzard

 

Akriv - Nyheter