IT-nyheter från

OJCO Secure IT

Googles chattbot Bard lanseras i EU och får stöd för svenska

Uppdatering (2023-07-13):

Google låter meddela att Bard lanseras i samtliga 27 EU-länder och Brasilien, något som innebär att den populära chattboten nu finns tillgänglig i över 230 länder och territorier runt om i världen.

Dessutom har Bard fått stöd för fler språk, däribland svenska, norska, danska, finska, tyska, spanska, hindi, arabiska och kinesiska. En lista över alla 46 språk som stöds finns här.

Enligt ett inlägg på Google blogg The Keyword har Bard även utrustats med flera nya funktioner, däribland möjligheten att lyssna på svar och justera tonen på svaren.

Värt att nämna är att Bard fortfarande inte släppts i Kanada. Dessutom går det inte att använda chattboten i Ryssland, Belarus, Kuba, Syrien, Iran och Nordkorea, detta med anledning av de amerikanska sanktionerna mot dessa länder.

Tidigare (2023-05-15):

Google meddelar nu att företagets chattrobot Bard kommer att släppas i ytterligare 180 länder och territorier. Ars Technica uppmärksammar att detta inte inkluderar några länder inom EU eller Kanada.

Google gav ingen anledning till varför, men sett till EU-länderna kan det ha att göra med dataskyddsförordningen, GDPR, samt andra regleringar som just nu diskuteras gällande AI.

Nyligen blockerade Italien Chat GPT under en månad bland annat på grund av det saknades ”en rättslig grund som motiverar den massiva insamlingen och lagringen av personuppgifter” samt att ålderskontrollerna för att se till att användarna är över 13 år var för bristfälliga. Blockeringen togs senare bort sedan företaget bakom Chat GPT, Open AI, ansågs ha åtgärdat problemen. 

På sin support-sida skriver Google att Bard kommer att släppas i fler länder i en mån som följer lokala bestämmelser såväl som Googles egna AI-principer.

Läs även: Vad är generativ AI? Så fungerar tekniken bakom Chat GPT

 

Akriv - Nyheter