IT-nyheter från

OJCO Secure IT

”Nyheter och politik inte värt det” enligt Threads-chefen

Meta-chefen Adam Mosseri, som har ansvar för både Instagram och företagets nya mikroblogg Threads, skriver att Threads inte behöver den ”negativtet” som nyheter och politik för med sig.

Som svar till en fråga från The Verge Alex Heath skriver Adam Mosseri på Threads att:

”Politik och hårda nyheter kommer förstås dyka upp på Threads – det har de i viss mån gjort även på instagram – men vi kommer inte göra något för att uppmuntra de vertikalerna.”

I ett längre inlägg utvecklar Mosseri sitt svar.

”Politik och hårda nyheter är viktigt, jag vill inte antyda något annat. Men min tolkning, från ett plattformsperspektiv, är att det engagemang eller de inkomster som de kan driva inte är värt den graskning, negativitet (för att tala klarspråk) och integritetsrisk som kommer med dem.”

Han fortsätter.

”Det finns mer än tillräckligt med fantastiska gemenskaper – sport, musik, mode, skönhet, underhållning och så vidare, för att skapa en levande plattform utan behovet av politik eller hårda nyheter.

Meta har historiskt sett fått mycket kritik för hur deras plattformar hanterat nyheter. Företaget driver just nu flera ärenden där de vänder sig mot att myndigheter i flera länder vill att företaget ska betala nyhetsutgivare för innehåll som dyker upp på Metas plattformar och som uppges leda till betydande annonsintäkter för företaget.

 

Akriv - Nyheter