IT-nyheter från

OJCO Secure IT

USA uppges överväga blockera kinesiska kunder från att använda AI-molntjänster

Enligt uppgifter till The Wall Street Journal så ska USA:s handelsdepartement förbereda sig för att förbjuda amerikanska företag från att erbjuda molntjänster som använder avancerade AI-processorer till kinesiska kunder.

Joe Biden-administrationen i USA har tidigare bannlyst exporten av avancerade AI-chipp till Kina. Enligt The Wall Street Journal ska nationella säkerhetsexperter se en bannlysning av AI-molntjänster som ett sätt att stänga ett kryphål som gör det möjligt för kinesiska företag att komma runt hårdvarubannlysningen genom att använda molntjänster istället.

Skulle bannlysningen bli verklighet kan den påverka stora företag som Google, Microsoft och Amazon. Varken USA:s handelsdepartement, Microsoft, Google eller Amazon har kommenterat uppgifterna.

Läs också: USA överväger nya restriktioner av chippexporter till Kina

 

Akriv - Nyheter