IT-nyheter från

OJCO Secure IT

Google täpper till 46 säkerhetshål i Android

Google har skickat ut en ny samling säkerhetsfixar för mobiltelefoner och pekplattor som baseras på Android.

Totalt handlar det om 46 åtgärdade sårbarheter den här gången, varav tre betraktas som extra allvarliga eftersom de utnyttjas aktivt av hackare redan i dagsläget.

Beteckningarna för dessa sårbarheter är CVE-2023-26083, CVE-2021-29256 och CVE-2023-2136, varav den sistnämnda anses vara den farligaste.

Mer information finns tillgänglig i Android Security Bulletin—July 2023 och på Bleeping Computer.

De som kommer få tillgång till säkerhetsfixarna först är som vanligt de som använder sig av Google Pixel, alla andra får vänta på att respektive tillverkare skickar ut en uppdatering.

 

Akriv - Nyheter

Välkommen till OJCO Secure ITs Workinar den 19 oktober 10.00 avseende Microsoft Azure och dess potential inom säkerhet, innovation och skalbarhet

Workinaret sker på plats eller via länk. På plats finns representanter ifrån OJCO samt distributör Ingram Micro för vidare dialog för de som så önskar.

Agenda för dagen

  • Trender vad gäller Azure och dess potential.
  • Datacenter och primärt dem svenska – Var lagras min data?
  • Kostnadseffektivisering – Kan jag spara tid och pengar eller är Azure en dyr historia?
  • Förtroende och säkerhet – Väsentliga områden vad gäller tjänster i molnet.
  • Azure – Ett modeord eller produkt med faktisk substans. Vi kikar närmare på följande, Azure Virtual Desktop, Defender for Cloud och Azure Sentinel – Säkerhetsinformation och händelsehantering.
  • Klassisk Q&A och nästa steg för er.

Det finns två sätt att ta del av föreläsningen

  • På plats Scandic Hotell Nord Helsingborg med start 10.00 där det vid start bjuds på kaffe och fralla samt lunch 12.15 efter Workinar.
  • På distans via länk med start 10.30.

Alla som deltar får möjlighet till en gratis "OJCO EyeSight" rapport som visar allmän tillgänglig information för att upptäcka och avslöja säkerhetsbrister i er domän.