IT-nyheter från

OJCO Secure IT

USA överväger nya restriktioner av chippexporter till Kina

Biden-administrationen i USA ska överväga att införa nya restriktioner för exporter av AI-chipp till Kina, rapporterar The Wall Street Journal. De nya reglerna kan komma att införas så tidigt som i juli och skulle kunna påverka amerikanska företag som Nvidia och AMD.

När USA införde begränsningar på exporter av AI-chipp till Kina under 2022 tog Nvidia fram ett nytt avancerat A800-chipp och anpassade även sitt H100-chipp så designen var i linjen med de nya exportreglerna. De nya begränsningarna kan dock göra så att även dessa chipp blir bannlysta om Nvidia inte får en särskild exportlicens. 

Enligt en talesperson för Nvidia ska företagets CFO, Colette Kress, i ett samtal med investerare, tidigare kommenterat möjliga nya restriktioner med att:

”Givet den stora efterfrågan på våra produkter världen över, så förväntar vi oss inte att ytterligare restriktioner, om de antas, skulle ha en omedelbar påverkan på vårt finansiella resultat.”

AMD har i skrivande stund inte kommenterat de möjliga restriktionerna.

Läs också: Så genomskådar du AI-krängarnas lockrop

 

Akriv - Nyheter